стрілка навігації    стрілка навігації    стрілка навігації  Гречані оладки з червоною рибою



Гречані оладки з червоною рибою


Вам знадобиться:

  • 1 склянку теплого молока
  • 0.5 ч.л. сухих активних дріжджів
  • 0.5 ч.л. цукру
  • 0.5 склянки гречаного борошна
  • 2 яйця, збити
  • 2 ст.ложки сметани
  • 3 ст.л. вершків
  • 1/4 ч.л. солі
  • 3/4 склянки борошна
  • олія для смаження
  • прикраса:
  • копчена сьомга або лосось
  • сметана
  • кріп

Спосіб приготування:
Молоко повинно бути теплим (45 С), але не гарячим. Висипте дріжджі зверху на молоко і дайте постояти 10 хвилин, щоб вони розчинилися. Додайте цукор і гречану муку і дайте тісту постояти 1 годину в теплому місці.

Додайте трохи збиті яйця, сметану, вершки, сіль і звичайне борошно, замісити тісто. Накрийте і дайте постояти в теплому місці 2 години.

Розігрійте невелику кількість олії в сковороді, краще з антипригарним покриттям. На кожну оладку виливайте на сковороду по 2-3 ч. ложки, тіста. Коли на поверхні з'являться бульбашки, переверніть і смажте з іншого боку.

Поріжте рибу на смужки. Викладіть на оладки трохи сметани, шматочок риби і гілочку кропу. Гречані оладки з червоною рибою готові.
Смачного!