стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Ліверна ковбаса



Ліверна ковбаса

Ліверна ковбаса
автор рецепта Автор: Катя



Вам знадобиться для ліверної ковбаси:

  • Печінка яловича - 1,5кг
  • Щоковина свиняча - 1,5кг
  • Бульйон - 250-300мл
  • Сіль - 55-60г
  • Цукор - 4г
  • Перець білий мелений - 2,5г
  • Коріандр мелений - 2,5г
  • Цибуля ріпчаста свіжа - 30г
  • Кишка яловича

Спосіб приготування ліверної ковбаси:
Печінку порізати на шматки, що проходять в жерло м'ясорубки, залити на 2/3 водою і бланшувати при кипінні 15 хвилин;

Печінку вийняти, бульйон відлити окремо - все остудити до кімнатної температури, а потім і в холодильнику;

Печінку пропустити через м'ясорубку (решітка 2 мм) з цибулею;

Додати бульйон, сіль, цукор і приправи - добре перемішати;

Щоковину пропустити через м'ясорубку (2мм) і додати її до фаршу;

Підготувати (відмочити і промити) кишку;

Набити кишку фаршем щільно, не допускаючи попадання повітря і сформувати ковбаски потрібної вам довжини;

Кінці щільно перев'язати;

Набиту ковбаску залити гарячою водою і варити при температурі 80-85 градусів - 40 хвилин (до досягнення усередині батона 72 градусів);

Готову ліверну ковбасу швидко остудити під холодною водою, обтерти, вивісити в прохолодному місці на 8-10 годин; Ліверна ковбаса готова.
Смачного!