стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Пампушки з варенням



Пампушки з варенням

Пампушки з варенням
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться для пампушків з варенням:

  • 1 склянку теплого молока (45 С)
  • 5 ст.л. води
  • 1 яйце, злегка збити
  • 3 ст.л. маргарину, розтопити
  • 150 г цукру
  • 600 г хлібної муки (4.5 склянки)
  • 1 ч.л. солі
  • 1.5 ч.л. меленого мускатного горіха (необов'язково)
  • 1 ст.л. сухих дріжджів (або 25 г свіжих)
  • 250 г варення
  • олія для смаження (1.5-2 л)

Спосіб приготування пампушків з варенням:
У відерце хлібопічки додайте молоко, воду, збите яйце, розтоплене масло, цукор, борошно, сіль, мускатний горіх і дріжджі у порядку, рекомендованому виробником. Виберіть цикл для солодкого тіста.

Після завершення циклу викладіть тісто на посипану борошном дошку і дайте постояти 10 хвилин.

Розкачайте тісто в пласт 0.5 см завтовшки. Злегка присипте борошном край тонкостінної склянки (або круглу форму) діаметром 6 см і виріжте кружечки.

Викладіть 1/2 ч.л. варення в середину половини кружечків (це будуть денця). Змочіть краї холодною водою, викладіть зверху іншу половину кружечків і добре защипайте разом краї. Покладіть запечатані пончики на змащене маслом деко. Накрийте і дайте піднятися в теплі приблизно 45 хвилин.

Нагрійте олію у фритюрниці до 190 С. Обсмажуйте по одній порції пампушків (одним шаром). Переверніть, як тільки вони піднімуться на поверхню, і смажте, поки вони не підрум'яняться, приблизно 2 - 3 хвилини. Дістаньте з олії, намагаючись не проколоти. Обсушити на паперових рушниках і посипте цукровою пудрою, якщо хочете. Пампушки з варенням готові.
Смачного!