стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Соус з грибів



Соус з грибів

Соус з грибів
автор рецепта Автор: Леся



Вам знадобиться для соусу з грибів:

  • 150 г печериць
  • 1 цибулина
  • 1 ст.л. борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 150 г вершків
  • Пучок шніт-цибулі
  • Сіль, мелений перець за смаком

Спосіб приготування соусу з грибів:
Печериці порізати на пластини. Якщо у вас немає свіжих печериць, то можна взяти заморожені, але кількість грибів треба збільшити вдвічі, з урахуванням того, що при смажені з грибів виділяється багато рідини. Цибулю почистити і нарізати дрібними кубиками.

У сковороді розтопити трохи масла і обсмажити на ньому гриби з цибулею.

У сотейнику розтопити масло і обсмажити в ньому 1 столову ложку борошна до світло-бежевого відтінку.

Пересипати гриби в сотейник, перемішати з борошняною заправкою і зняти з вогню. Влити до грибів половину вершків і промолоти в пюре. Решту вершків додавати потроху до стану густої сметани. Посолити поперчити за смаком і вмішати в соус дрібно нарізаний шніт-цибулю. Подавати можна гарячим, наприклад до м'яса, риби або овочевих страв. Соус з грибів готовий.
Смачного!