стрілка навігації     стрілка навігації  Мариновані шампіньйони



Мариновані шампіньйони

Мариновані шампіньйони
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться для маринованих шампіньйонів:

  • банку місткістю 1л.
  • шампіньйони 600-700 гр
  • 1 морква
  • 1 цибуля
  • сіль
  • чорний перець
  • оцет
  • олія

Спосіб приготування маринованих шампіньйонів:
Отже, гриби дуже добре промиваємо водою. У каструлі кип'ятимо воду, закладаємо гриби і варимо 4 хвилини. Відварені шампіньйони зціджуємо і закладаємо в простерелізовану банку.

Далі готуємо маринад. Беремо на півлітра води 2 столові ложки цукру та 1 столову ложку солі. Засипаємо в закипающую воду, також додаємо 2 лаврових листки, кілька горошків чорного перцю (можна і мелений). Коли розсіл закипить, знімаємо його з вогню та додаємо оцет (я не люблю, коли оцет сильно відчувається, тому додаю 1 столову ложку оцту, але тут справа смаку) і 2 столові ложки олії.

Далі в банку з грибами заливаємо маринад, потім банку закриваємо. Коли банка повністю охолоне, її також можна поставити на зберігання в холодильник. Гриби можна їсти вже через 1,5-2 доби.

До речі, маринад перед заливкою в банку краще спробувати. Якщо на ваш смак там чогось не вистачає, можна додати. Мариновані шампіньйони готові.
Смачного!