Вам знадобиться для ікри з кабачків:
Спосіб приготування ікри з кабачків:
Овочі миємо, чистимо.
У велику каструлю (миску) довільно порізати овочі, додати 1 ч.л. солі+2 ст.л. олії, перемішати.
Відрізати рукав для запікання (дві довжини дека), зав'язати один кінець рукава з великим хвостом, наповнити рукав овочевою сумішшю, завязати рукав.
Акуратно (не порвавши рукав) перенести овочі на решітку в духовку, підвернувши краї рукава. Під низ поставити деко (на всякий випадок). Рукав не протикаю. Овочі закладаю в холодну духовку, включаю на 200 градусів, після відключення термостата (хвилин 15 ),запікаються овочі 1 годину.
Виймаємо запечені овочі, на дверцята духовки ставлю під решітку каструлю з овочами, і обережно перетягую пакет.
Викладаємо овочі в велике сито (отриманий сік зберегти, на ньому можна приготувати гарнір, наприклад рис), потім всі овочі, пробиваємо блендером.
До полученого пюре додати 2 ч.л. солі, мелений перець, мелений коріандр, сушену петрушку, перемішати, влити 3 ст.л. олії. Підготовану суміш довести до кипіння під кришкою, для тривалого зберігання проварила 40 хвилин.
Банки простерилізувати в мікрохвильовці. Розлити готову ікру, закупорити.
З цієї кількості овочів вийшло 3 банки по 700 г. Ікра з кабачків готова.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: