стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Ікра з кабачків



Ікра з кабачків

Ікра з кабачків
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Українська



Вам знадобиться для ікри з кабачків:

  • Кабачки 1800 г.
  • Морква 250 г.
  • Ріпчаста цибуля 250 г.
  • Помідори 350 г.
  • 3 ч.л. сіль морська
  • Олія оливкова для смаження 5 ст.л
  • Перець мелений 0,5 ч.л.
  • Коріандр мелений 0,5 ч.л.
  • Петрушка сушена мелена 1,5 ст.л
  • Рукав для запікання

Спосіб приготування ікри з кабачків:
Овочі миємо, чистимо.

У велику каструлю (миску) довільно порізати овочі, додати 1 ч.л. солі+2 ст.л. олії, перемішати.

Відрізати рукав для запікання (дві довжини дека), зав'язати один кінець рукава з великим хвостом, наповнити рукав овочевою сумішшю, завязати рукав.

Акуратно (не порвавши рукав) перенести овочі на решітку в духовку, підвернувши краї рукава. Під низ поставити деко (на всякий випадок). Рукав не протикаю. Овочі закладаю в холодну духовку, включаю на 200 градусів, після відключення термостата (хвилин 15 ),запікаються овочі 1 годину.

Виймаємо запечені овочі, на дверцята духовки ставлю під решітку каструлю з овочами, і обережно перетягую пакет.

Викладаємо овочі в велике сито (отриманий сік зберегти, на ньому можна приготувати гарнір, наприклад рис), потім всі овочі, пробиваємо блендером.

До полученого пюре додати 2 ч.л. солі, мелений перець, мелений коріандр, сушену петрушку, перемішати, влити 3 ст.л. олії. Підготовану суміш довести до кипіння під кришкою, для тривалого зберігання проварила 40 хвилин.

Банки простерилізувати в мікрохвильовці. Розлити готову ікру, закупорити.

З цієї кількості овочів вийшло 3 банки по 700 г. Ікра з кабачків готова.
Смачного!