Вам знадобиться для стейка:
Спосіб приготування стейка:
Якщо стейки були заморожені, перекладіть їх на ніч з морозилки в холодильник, за ніч вони відтануть. Стейки промакнути паперовим рушником насухо.
Добре розігріти сковороду. Краще використовувати важку чавунну. Стейки змастити олією і трохи налити на сковороду.
Стейки з яловичини можна готувати різного ступеня прожарки. Смажте стейки обов'язково, таким чином, щоб вони не торкалися один одного.
Для середньої прожарки: обсмажити стейки 3-4 хвилини на впевненому вогні, потім зменшити вогонь трохи і смажити ще 2-3 хвилини. Перевернути стейки на іншу сторону і смажити ще 5 хвилин, в кінці посолити, приправити перцем. Якщо ви любите з кров'ю, можна смажити менше. Перевірити готовність, натиснувши пальцем: стейк з кров'ю м'який і соковитий, добре просмажений щільний і твердий.
Щоб стейк став соковитий і ніжний, йому треба дати відпочити після смаження. Зняти стейки зі сковороди, перекласти на дошку або решітку і накрити фольгою. Дати постояти 5-10 хвилин, потім подавати! Тепер ви знаєте як приготувати стейк.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: