стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Як приготувати стейк



Як приготувати стейк

Як приготувати стейк
автор рецепта Автор: Віка



Вам знадобиться для стейка:

  • 400 г яловичини (2 стейка з задньої філейної частини)
  • сіль, перець
  • олія для смаження

Спосіб приготування стейка:
Якщо стейки були заморожені, перекладіть їх на ніч з морозилки в холодильник, за ніч вони відтануть. Стейки промакнути паперовим рушником насухо.

Добре розігріти сковороду. Краще використовувати важку чавунну. Стейки змастити олією і трохи налити на сковороду.

Стейки з яловичини можна готувати різного ступеня прожарки. Смажте стейки обов'язково, таким чином, щоб вони не торкалися один одного.

Для середньої прожарки: обсмажити стейки 3-4 хвилини на впевненому вогні, потім зменшити вогонь трохи і смажити ще 2-3 хвилини. Перевернути стейки на іншу сторону і смажити ще 5 хвилин, в кінці посолити, приправити перцем. Якщо ви любите з кров'ю, можна смажити менше. Перевірити готовність, натиснувши пальцем: стейк з кров'ю м'який і соковитий, добре просмажений щільний і твердий.

Щоб стейк став соковитий і ніжний, йому треба дати відпочити після смаження. Зняти стейки зі сковороди, перекласти на дошку або решітку і накрити фольгою. Дати постояти 5-10 хвилин, потім подавати! Тепер ви знаєте як приготувати стейк.
Смачного!