стрілка навігації     стрілка навігації  Як робити суші



Як робити суші

Як робити суші
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться для суші:

  • 200 г рису
  • по 30 г сьомги і тунця
  • 30-40 г червоної ікри
  • 1 огірок
  • 1 авокадо
  • чверть лимона
  • 10 г водоростей Комбу
  • 500 мл рисового оцту
  • 40 мл соусу Мірін
  • 50-60 г рибного омлету
  • 2 ст. ложки цукру
  • 1 лист норі розміром 10х7 см
  • макісу - циновка для ролів

Спосіб приготування суші:
Промиваємо рис, поки вода не стане прозорою. Заливаємо рис холодною водою, після закипання варимо на середньому вогні 5 хвилин, накриваємо кришкою і тримаємо на слабкому вогні 10 хвилин. Вимикаємо і ще на 10 хвилин закутуємо рушником, щоб рис проготовился остаточно.

Змішуємо рисовий оцет, соус, Мірін, сік лимона і цукор, водорості Комбу, ставимо на слабкий вогонь і на ньому суміш стоїть 15-20 хвилин. Готовий, ще гарячий рис заправляємо цим соусом і залишаємо до охолодження.

Рибний омлет приготувати нескладно. Збиваємо яйця разом з соєвим соусом, цукром і розкрошеним сухим рибним бульйоном. Смажити омлет краще без масла на сковороді з антипригарним покриттям.

Очищені огірок і авокадо нарізаємо смужками, такими ж смужками - рибний омлет, тунець і сьомгу - найтоншими шарами.

На лист норі викладаємо шаром рис, на нього розподіляємо ікру. Акуратно перевертаємо на макісу. Розміщуємо зверху смужки авокадо, огірки і омлет. Звертаємо рол в рулет квадратної форми.
Тепер обережно, злегка притискаючи, обкладаємо рол пластами сьомги і тунця, чергуючи їх.

Як зазвичай, розрізаємо готовий рол на 6 частин. Тепер Ви знаєте як робити суші.
Смачного!