стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Як варити компот



Як варити компот

Як варити компот
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться для компоту:

  • 3,5-4 л води
  • 1 кг свіжих фруктів і ягід або 1,5 склянки сушених
  • 1 склянку цукру
  • лимон

Спосіб приготування компоту:
Свіжі фрукти і ягоди для компоту промиваємо, нарізаємо фрукти часточками, викидаючи кісточки, насіння, плодоніжки. Морожені використовуємо, як вони є, або промиваємо, якщо сумніваємося в їх чистоті.

Сушені фрукти замочуємо на 20 хвилин у холодній воді, а після ретельно промиваємо в друшляку.

Закладаємо фрукти і ягоди в закипающую воду, але поки цукор не чіпаємо - адже він є в будь-яких фруктах.

Хвилин через 20 пробуємо - і додаємо на свій смак цукру. А в самому кінці пробуємо ще раз - і додаємо вичавленого лимонного соку, якщо використовувані нами фрукти і ягоди не дали необхідної кислинки.

Коли фрукти і ягоди поварились півгодини (для сухофруктів варто додати 10 хвилин) на середньому, віддавши весь свій смак і пахощі, вимикаємо його і даємо охолонути.

Для компотів можна використовувати буквально будь-які фрукти і ягоди в будь-яких поєднаннях. Тепер Ви знаєте як варити компот.
Смачного!