стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт з медом



Торт з медом

Торт з медом
автор рецепта Автор: Іра



Вам знадобиться для торту з медом:

  • 60 гр. масла
  • 1 ст. цукру,
  • 2 ст. л. меду,
  • 2 ч. л. коньяку або горілки,
  • 3 яйця.
  • 2 ч. л. соди без верху
  • 3 ст. борошна
  • 700 гр. вершкового масла
  • 2 банки вареного згущеного молока

Спосіб приготування торту з медом:
Масло розтопити, додати цукор, мед, коньяку або горілки, яйця. Все ретельно розмішати до однорідної маси, поставити на водяну баню.

Покласти соду без верху, постійно мішаючи, маса збільшиться в 3 рази. Додати поступово борошно, тісто опаде і потемніє. Зняти з вогню і накрити, дати трохи охолонути.

Відщипувати невеликі шматочки тіста, розкачати тонкі коржі (щоб стіл просвічував), не шкодувати борошна при розкочуванні. Якщо діаметр коржа великий, переносити на деко з допомогою качалки.

Розігріти духовку до 200 градусів, коржі печуться швидко. Випікати до золотистого кольору. В залежності від діаметру виходить від 10 до 18 коржів.

Крем будьякий. Я роблю з вареного згущеного молока і вершкового масла. Якщо залишаться обрізки, їх спекти і розтовкти, обсипати верх і боки торта. Для обсипання верху і боків можна використовувати подрібнений смажений арахіс. Торт з медом готовий.
Смачного!