стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт барбі



Торт барбі

Торт барбі
автор рецепта Автор: Галя



Вам знадобиться для торту барбі:

  • Бісквіт на один корж:
  • 3яйца
  • 200гр.цукру
  • 150гр.борошна
  • 1пак.ванільного цукру
  • 6ст.лож.води
  • форма23см.(2коржа печемо)
  • бісквіт:
  • 4яйця
  • 265гр.цукру
  • 200гр.борошна
  • 1пак.ванільного цукру
  • 8ст.лож.води
  • форма 23см висока(1 корж печемо)
  • Крем:
  • 300гр.масла
  • 1 банку вареного згущеного молока
  • 100гр.шоколаду темного
  • Сироп для просочення:
  • 300гр.води
  • 10ст.лож цукру
  • 2ст.лож рому
  • Джем сливовий 350гр.
  • Крем білково-заварний:
  • 16ст.лож.цукру
  • 8ст.лож.води
  • 8 білків

Спосіб приготування торту барбі:
Відокремити білки від жовтків.(корж з 3 яєць.)

Збити жовтки зі 100гр. цукру ,ванільним цукром і 3 ст.лож води в густу піну. Білок збити з дрібкою солі до отримання пишної стійкої піни додати потроху цукор (100гр.) і 3ст.лож.води. До жовтків додати половину просіяного борошна і половину білків і перемішати лопаткою знизу в верх і ще раз додати наступні половинки і перемішати. Тісто викласти в застелену пергаментом форму і випікати при темп.180С 40-45 хв. Печем два таких коржа.

Печемо третій корж також, але з 4 яєць і у вищій формі.

Крем:
Масло кімнатної температури збити до пишноти додати згущене молоко потроху і в кінці додати розтоплений охолоджений шоколад.

Сироп:
Зварити сироп і охолодити додати ром.

Крем білково-заварний:
Цукор залити водою, поставити на вогонь варити на середньому вогні до "проби на м'яку кульку". Щоб зробити "пробу на м'яку кульку" налийте трохи сиропу в холодну воду, якщо з сиропу можна сформувати кульку, він готовий.

Білки збити до міцної піни і тонкою цівкою влити гарячий сироп не припиняючи збивати. Продовжувати збивати до охолодження.

Збірка:
Ляльку загорнути в плівку і вставити в рулон від паперових рушників. Верх рулону я ще обернула плівкою.

В середину наскрізь через всі коржі вирізати отвір діаметром трубки в якій лялька впакована.

Розрізати корж вздовж на 4 частини (разом 12 коржів) кожен корж просочити сиропом і складати змащуючи один кремом один джемом і так всі коржі. Готовий торт рівно обмазати кремом і прикрасити. Торт барбі готовий.
Смачного!