стрілка навігації     стрілка навігації  Закрита піца



Закрита піца

Закрита піца
автор рецепта Автор: Ліля



Вам знадобиться для:

  • для тіста:
  • 1 ч.л. сухих дріжджів
  • 2/3 склянки теплого молока
  • 1 ст.л. цукру
  • 2.5 склянки борошна
  • сіль
  • 2 ст.л. олії
  • для начинки:
  • 2 цибулини
  • олія для смаження
  • 1 солодкий перець
  • 600 г фаршу
  • сіль, перець
  • 1 помідор
  • 1/3 склянки маслин
  • майонез, кетчуп
  • 200 г сиру
  • насіння маку або кунжут для посипання
  • 1 яйце

Спосіб приготування:
Дріжджі розвести в теплому молоці, додати цукор, дати постояти 10 хвилин, щоб дріжджі почали реагувати. Поступово додати просіяне борошно і масло. Вимісити тісто. Залишити на 1 годину в теплому місці, щоб тісто підійшло.

Приготувати начинку: нарізати дрібно цибулю і обсмажити її до прозорості на олії, додати солодкий перець, нарізаний смужками. Окремо обсмажити фарш до готовності, додати сіль, перець і нарізаний помідор.

Коли тісто підійде розрізати його на 2 частини. З кожної розкачати прямокутник. Змастити кожен пласт майонезом і кетчупом. Викласти цибулю з перцем, потім фарш, маслини. Посипати сиром. Скріпити краї, укласти на деко швом вниз. Змастити злегка збитим яйцем, посипати маком. Дати підійти 15-20 хвилин. Потім поставити в духовку. Випікати 20-30 хвилин, при 180 С, до золотистого кольору.

Готову піцу вийняти з духовки, дати постояти 10 хвилин, потім можна нарізати. Закрита піца готова.
Смачного!