Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Нагрівайте молоко в маленькій каструльці, поки по краях не почнуть з'являтися бульбашки; зніміть з вогню. Додайте вершкове масло, цукор і сіль. Дайте охолонути, щоб суміш стала ледь теплою. У невеликій мисці розчиніть дріжджі в теплій воді. Дайте постояти, протягом приблизно 10 хвилин, щоб розбудити дріжджі.
У великій мисці з'єднайте молоко і дріжджову суміш. Додайте 1 яйце. Додайте, перемішуючи, борошно - по 1 склянці за раз. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і місіть, поки тісто не стане гладким і еластичним, близько 8 хвилин. Злегка змастіть олією велику миску, покладіть тісто в миску і переверніть колобок кілька разів, щоб покрити олією. Накрийте вологою тканиною і дайте піднятися в теплі, поки тісто не збільшиться в об'ємі в два рази, близько 1 години.
Зімніть тісто і викладіть його на стільницю, присипану борошном. Розділіть на дві рівні частини і зліпіть дві кулі. Накрийте і дайте постояти 10 хвилин.
За допомогою качалки, обсипаної борошном, розкачайте кожну половину тіста в коло діаметром 40 см. Наріжте кожне коло на 6 трикутничків (через центр). Скачайте кожен шматочок у напрямку до гострого кутку. Зігніть кінці так, щоб вийшли рогалики, і покладіть на злегка змащене деко для випічки (хвостиком вниз). Накрийте і дайте піднятися ще раз, близько 30 хвилин. Тим часом, розігрійте духовку до 200 С.
Змастіть рогалики збитим яйцем і випікайте 12 - 15 хвилин в попередньо розігрітій духовці, або поки не підрум'яняться. Домашні рогалики готові.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: