стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Гостра корейська капуста



Гостра корейська капуста

Гостра корейська капуста
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться:

  • 2 качана китайської капусти
  • 1/2 склянки крупної солі
  • 1 ст.л. рибного соусу
  • 5 пірїн зеленої цибулі, дрібно нарізати
  • 0.5 цибулини, дрібно нарізати
  • 2 зубчики часнику, розчавити
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. меленого імбиру або 1 ст.л. свіжого тертого
  • 5 ст.л. корейського червоного меленого перцю (кочукару)

Спосіб приготування:
Розріжте капусту навпіл в довжину і обріжте кінці. Промийте і наріжте на квадрати по 5 см. Покладіть в контейнер що закривається або у великі пакети що закриваються і пересипте сіллю так, щоб всі листи були в солі. Втирайте сіль руками. Закрийте пакети і залиште на 3-6 годин при кімнатній температурі. Сіль "витягне" рідина з капусти.

Дуже ретельно промийте капусту від солі, потім відкиньте і відіжміть. Покладіть в контейнер з щільною кришкою. Додайте рибний соус, зелену цибулю, ріпчасту цибулю, часник, цукор і імбир. Зверху посипте корейським меленим перцем. Для захисту рук надіньте гумові рукавички. Ретельно втирайте перець в капусту, щоб покрити її з усіх боків. Закрийте і поставте в прохолодне місце. Не чіпайте 4 дні. Потім приберіть в холодильник. Гостра корейська капуста готова.
Смачного!