стрілка навігації    стрілка навігації  Суп-пюре з печінки



Суп-пюре з печінки

Суп-пюре з печінки
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться:

  • по 100-120 г телячої і курячої печінки
  • 1 л м'ясного бульйону
  • стакан молока або три чверті склянки вершків
  • по половинці невеликої моркви і невеликої цибулини, шматочок кореня петрушки
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • 2 неповні ст. ложки борошна
  • менше половинки свіжого яєчного жовтка

Спосіб приготування:
Печінку нарізаємо на шматочки і разом з накришеними цибулею, коренем петрушки і морквою трохи обсмажуємо, додаємо трохи бульйону і тушкуєм до готовності. Даємо охолонути і протираємо через сито - якщо є блендер, скористайтесь ним.

Готуємо білий соус, виливаємо в каструлю з готовим пюре, добре перемішуємо, додаємо бульйон, ще раз перемішуємо, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню, даємо злегка охолонути і заправляємо льезоном, в найпростішому варіанті - збивши жовток з вершками.

Найкраще приготувати до подачі супу грінки з білого хліба. Суп-пюре з печінки готовий.
Смачного!