стрілка навігації    стрілка навігації  Суп-пюре з кабачків і зеленої квасолі



Суп-пюре з кабачків і зеленої квасолі

Суп-пюре з кабачків і зеленої квасолі
автор рецепта Автор: Вікторія



Вам знадобиться:

  • 300-350 г кабачків
  • 50-70 г зеленої стручкової квасолі
  • 40-50 г цибулі-порею (білої частини)
  • 700-800 мл м'ясного або кісткового бульйону
  • 2 ст. ложки вершкового або топленого масла
  • 1 ст. ложка борошна
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:
Не знаю, як ви, а я варю бульйон приблизно раз на тиждень і заморожую його в невеликих контейнерах. Так що часу на варіння щоденного супу йде зовсім небагато.

Промиваємо кабачок і цибулю-порей, обсушуємо. Цибулю шаткуємо досить дрібно, з кабачка знімаємо шкірку і тонко нарізаємо кружальцями або половинками.

Розігріваємо сковороду, кладемо ложку вершкового масла, цибулю і на невеликому вогні пасеруємо 7-8 хвилин, після чого додаємо кружечки кабачка, солимо і під кришкою на малому вогні припускаємо до готовності, що займе 10-12 хвилин.

Промиту квасолю нарізаємо шматочками-ромбиками, не забуваємо відсікти кінчики стручків і опускаємо в киплячу підсолену воду, варимо 5-7 хвилин. Якщо квасоля у нас заморожена, варимо довше, 10-15 хвилин.

Швидко готуємо білий соус. Борошно на сухій сковороді доводимо до жовтого кольору, даємо охолонути і цівкою вливаємо півсклянки або трохи більше гарячого бульйону, добре розмішуємо і проціджуємо.

Готові кабачки з цибулею-пореєм пюруєм блендером або протираємо через сито. З'єднуємо в каструлі з білим соусом, розводимо бульйоном до консистенції супу-пюре.

Коли суп закипить, заправляємо його вершковим маслом, накриваємо і даємо постояти хвилин 10-12 під кришкою і рушником.

Розливаємо суп по тарілках, в які кладемо шматочки квасолі. При бажанні можна пюрувати квасолю разом з кабачками.

До такого супу хороша свіжа зелень і рум'яні грінки. Суп-пюре з кабачків і зеленої квасолі готовий.
Смачного!