Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Не знаю, як ви, а я варю бульйон приблизно раз на тиждень і заморожую його в невеликих контейнерах. Так що часу на варіння щоденного супу йде зовсім небагато.
Промиваємо кабачок і цибулю-порей, обсушуємо. Цибулю шаткуємо досить дрібно, з кабачка знімаємо шкірку і тонко нарізаємо кружальцями або половинками.
Розігріваємо сковороду, кладемо ложку вершкового масла, цибулю і на невеликому вогні пасеруємо 7-8 хвилин, після чого додаємо кружечки кабачка, солимо і під кришкою на малому вогні припускаємо до готовності, що займе 10-12 хвилин.
Промиту квасолю нарізаємо шматочками-ромбиками, не забуваємо відсікти кінчики стручків і опускаємо в киплячу підсолену воду, варимо 5-7 хвилин. Якщо квасоля у нас заморожена, варимо довше, 10-15 хвилин.
Швидко готуємо білий соус. Борошно на сухій сковороді доводимо до жовтого кольору, даємо охолонути і цівкою вливаємо півсклянки або трохи більше гарячого бульйону, добре розмішуємо і проціджуємо.
Готові кабачки з цибулею-пореєм пюруєм блендером або протираємо через сито. З'єднуємо в каструлі з білим соусом, розводимо бульйоном до консистенції супу-пюре.
Коли суп закипить, заправляємо його вершковим маслом, накриваємо і даємо постояти хвилин 10-12 під кришкою і рушником.
Розливаємо суп по тарілках, в які кладемо шматочки квасолі. При бажанні можна пюрувати квасолю разом з кабачками.
До такого супу хороша свіжа зелень і рум'яні грінки. Суп-пюре з кабачків і зеленої квасолі готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: