Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
У велику толстодонную сковороду наливаємо олію і ставимо для гарного розігріву на середній вогонь. Кілька хвилин нам достатньо - і ми досить дрібно шаткуємо цибулю, селеру і натираємо моркву.
Спочатку хвилини 3 повільно тушкуєм, зрідка перемішуючи, цибулю, і ще 6-8 хвилин продовжуємо, завантаживши селеру і моркву.
Тим часом займаємося шатківницею капусти. З-під ножа виходить великий оберемок капустяної «локшини», яку ми посипаємо парою щіпок крупної солі, після чого приблизно 1,5-2 хвилини мнем капусту до деякого скорочення обсягу і появи соку.
Закладаємо капусту в ту ж сковороду, перемішуємо і, додавши вогонь до середньо-сильного, 4-5 хвилин, майже без перерв перемішуючи, злегка обсмажуємо капусту. Для орієнтиру: з початку готування до цього моменту проходить 15-16 хв.
Кладемо томатну пасту, перемішуємо, поки вся капуста набуде червонуватий відтінок. Солимо по своєму смаку, посипаємо перцем і прованськими травами - без яких можна обійтися, однак вони додають капусті аромату і смаку. Щільно закриваємо кришкою і ставимо слабкий вогонь, капуста тушиться мінімум 20 хвилин.
А далі - на свій вибір: залишити капусту ще тушитись, до повної м'якості, або, потримавши закритою 5-7 хвилин на вимкненій конфорці - отримавши трохи хрумку капусту. І в тому і в іншому варіанті - смачно. Тушкована капуста на гарнір готова.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: