стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Тушкована капуста на гарнір



Тушкована капуста на гарнір

Тушкована капуста на гарнір
автор рецепта Автор: Віка



Вам знадобиться:

  • 600-800 г білокачанної капусти
  • 1 велика цибулина
  • 1 велика морква
  • 1-2 черешка селери
  • 40-50 г томатної пасти
  • 2 ст. ложки олії
  • сіль, перець
  • 1 ч. ложка прованських трав (не обовязково)

Спосіб приготування:
У велику толстодонную сковороду наливаємо олію і ставимо для гарного розігріву на середній вогонь. Кілька хвилин нам достатньо - і ми досить дрібно шаткуємо цибулю, селеру і натираємо моркву.

Спочатку хвилини 3 повільно тушкуєм, зрідка перемішуючи, цибулю, і ще 6-8 хвилин продовжуємо, завантаживши селеру і моркву.

Тим часом займаємося шатківницею капусти. З-під ножа виходить великий оберемок капустяної «локшини», яку ми посипаємо парою щіпок крупної солі, після чого приблизно 1,5-2 хвилини мнем капусту до деякого скорочення обсягу і появи соку.

Закладаємо капусту в ту ж сковороду, перемішуємо і, додавши вогонь до середньо-сильного, 4-5 хвилин, майже без перерв перемішуючи, злегка обсмажуємо капусту. Для орієнтиру: з початку готування до цього моменту проходить 15-16 хв.

Кладемо томатну пасту, перемішуємо, поки вся капуста набуде червонуватий відтінок. Солимо по своєму смаку, посипаємо перцем і прованськими травами - без яких можна обійтися, однак вони додають капусті аромату і смаку. Щільно закриваємо кришкою і ставимо слабкий вогонь, капуста тушиться мінімум 20 хвилин.

А далі - на свій вибір: залишити капусту ще тушитись, до повної м'якості, або, потримавши закритою 5-7 хвилин на вимкненій конфорці - отримавши трохи хрумку капусту. І в тому і в іншому варіанті - смачно. Тушкована капуста на гарнір готова.
Смачного!