стрілка навігації     стрілка навігації  Запечена картопля



Запечена картопля

Запечена картопля
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться:

  • 1,5-2 кг картоплі
  • 200 г печериць
  • 120-150 г сметани
  • невеликий пучок зеленої цибулі
  • 1-2 ст. ложки томатного соусу
  • невеликий шматочок вершкового масла
  • по 1 ст. ложці паприки і каррі, зелень
  • сіль і мелений перець - за смаком

Спосіб приготування:
Гриби миємо, обсушуємо і, не відділяючи капелюшків, нарізаємо вздовж тонкими пластинками. У велику миску складаємо очищену та нарізану не мілкими шматочками картоплю, гриби і нарізану зелену цибулю.

Перемішуємо сметану, томатний соус, сіль, перець, паприку і каррі, заливаємо в миску і акуратно, не ламаючи гриби, перемішуємо.

На деко кладемо великий аркуш фольги (можна скріпити два аркуші). Висипаємо овочі та гриби і обережно, щоб не пошкодити фольгу, розрівнюємо.

Якщо фольги вистачає, то повністю закриваємо картоплю. Якщо ні, прикриваємо другим листом і скріплюємо. Робимо кілька тонких проколів дерев'яною зубочисткою і ставимо в духовку при температурі 220-230 С.

Через 20 хвилин перевіримо, чи стала картопля м'якою. Якщо - так, то перемикаємо духовку на максимум. З дека прибираємо верхній лист фольги (або відгинаємо краї, якщо лист великий).

Заздалегідь нарізане дрібними шматочками вершкове масло розкидаємо по поверхні. Знову ставимо в духовку і тримаємо в ній до рум'янцю ще кілька хвилин.

Перекладаємо в підходяще блюдо і посипаємо дрібно рубаною зеленню.

Така апетитна смачна страва відмінно виглядає і на святковому столі, і в будні дні. Запечена картопля готова.
Смачного!