Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Гриби миємо, обсушуємо і, не відділяючи капелюшків, нарізаємо вздовж тонкими пластинками. У велику миску складаємо очищену та нарізану не мілкими шматочками картоплю, гриби і нарізану зелену цибулю.
Перемішуємо сметану, томатний соус, сіль, перець, паприку і каррі, заливаємо в миску і акуратно, не ламаючи гриби, перемішуємо.
На деко кладемо великий аркуш фольги (можна скріпити два аркуші). Висипаємо овочі та гриби і обережно, щоб не пошкодити фольгу, розрівнюємо.
Якщо фольги вистачає, то повністю закриваємо картоплю. Якщо ні, прикриваємо другим листом і скріплюємо. Робимо кілька тонких проколів дерев'яною зубочисткою і ставимо в духовку при температурі 220-230 С.
Через 20 хвилин перевіримо, чи стала картопля м'якою. Якщо - так, то перемикаємо духовку на максимум. З дека прибираємо верхній лист фольги (або відгинаємо краї, якщо лист великий).
Заздалегідь нарізане дрібними шматочками вершкове масло розкидаємо по поверхні. Знову ставимо в духовку і тримаємо в ній до рум'янцю ще кілька хвилин.
Перекладаємо в підходяще блюдо і посипаємо дрібно рубаною зеленню.
Така апетитна смачна страва відмінно виглядає і на святковому столі, і в будні дні. Запечена картопля готова.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: