Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Навряд чи когось варто вчити, як робити картопляне пюре. Одна порада: гарненько розім'яти картоплю, тільки потім додати масло і розім'яти ще раз, щоб не залишилося твердих грудочок.
Давши пюре трохи охолонути, вбиваємо свіжі яйця і добре вимішуємо.
Гриби ставимо варитися одночасно з картоплею. Скільки варити - залежить від сорту грибів і від того, чи були вони заморожені.
Готові гриби охолоджуємо, подрібнюємо соломкою. Спочатку викладаємо на суху сковороду і, помішуючи, тримаємо на середньому вогні, поки не випарується зайва рідина. Потім підливаємо олію, засипаємо дрібно пошатковану цибулю і злегка обсмажуємо. Солимо і перчимо по смаку.
Залишаємо картопляне пюре і начинку трохи охолонути. Не варто робити зрази, обпікаючи руки.
З картопляного пюре формуєм нетовсті коржі, кладемо на середину начинку, загортаємо краї, залишаючи начинку всередині, поплескати, надаючи потрібну подовжену форму. Зрази повинні бути досить плоскими. Не варто робити їх занадто великими: можуть розвалитися в будь-який момент.
Акуратно обваляти зрази в панірувальних сухарях або борошні й обсмажити в розігрітій сковороді з олією на середньому вогні. Якщо олії налили багато - варто викласти зрази на паперовий рушник, який вбере надлишки.
Подавати можна зі сметаною, улюбленими соусами. Картопляні зрази готові.
з будь-якого сирого, вареного або смаженого м'яса, пропустивши його через блендер або м'ясорубку. Сирий фарш, звичайно, обсмажити;
з яєць із зеленою або ріпчастою цибулею;
просто з карамелізованої цибулі та моркви;
з сиру;
з сосисочного фаршу;
з риби, в тому числі консервованої;
і навіть з солоного сиру з зеленню.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: