стрілка навігації     стрілка навігації  Суші «Ікура»



Суші «Ікура»

Суші «Ікура»
автор рецепта Автор: Люба
кухня Кухня: Японська



Суші "Ікура" прикрасять святковий стіл і порадують гостей. Ну, а порадувати себе, коханих, ми можемо в будь-який день - були б під рукою набір для суші і необхідні складові рецепту.

Вам знадобиться:

  • 200 г рису
  • 80-100 г лососевої ікри
  • 50 мл рисового оцту
  • 40 мл оцту Мірін
  • 2 ст. ложки цукру
  • четвертинка лимона
  • 10 г водоростей Комбу
  • 6 смужок норі

Спосіб приготування:
Під проточною водою ретельно промиваємо рис, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою, після закипання варимо 5 хвилин на середньому вогні, 10-12 - під кришкою на малому, і ще 10-12 хвилин доводимо рис виключивши газ, закутавши каструлю решником.

Змішуємо рисовий оцет, соус Мірін, цукор, водорості Комбу, вичавлюємо сік з четвертинки лимона. Перемішуємо в каструльці, ставимо на невеликий вогонь - і нехай вариться хвилин 15-20, не доходячи до кипіння.

Готовий гарячий рис заливаємо цим соусом, перемішуємо. Коли охолоне - ліпимо з рису невеликі циліндрики, які акуратно обертаємо смужками норі. Один кінчик норі змочуємо водою, щоб він закріпився і отримані "кошики" не розвалилися.

Розміщуємо кошички на плоскій тарілці, зверху в кожен викладаємо ікру. Можна приступати до трапези.
Смачного!