Суші "Ікура" прикрасять святковий стіл і порадують гостей. Ну, а порадувати себе, коханих, ми можемо в будь-який день - були б під рукою набір для суші і необхідні складові рецепту.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Під проточною водою ретельно промиваємо рис, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою, після закипання варимо 5 хвилин на середньому вогні, 10-12 - під кришкою на малому, і ще 10-12 хвилин доводимо рис виключивши газ, закутавши каструлю решником.
Змішуємо рисовий оцет, соус Мірін, цукор, водорості Комбу, вичавлюємо сік з четвертинки лимона. Перемішуємо в каструльці, ставимо на невеликий вогонь - і нехай вариться хвилин 15-20, не доходячи до кипіння.
Готовий гарячий рис заливаємо цим соусом, перемішуємо. Коли охолоне - ліпимо з рису невеликі циліндрики, які акуратно обертаємо смужками норі. Один кінчик норі змочуємо водою, щоб він закріпився і отримані "кошики" не розвалилися.
Розміщуємо кошички на плоскій тарілці, зверху в кожен викладаємо ікру. Можна приступати до трапези.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: