стрілка навігації     стрілка навігації  Риба у фользі



Риба у фользі

Риба у фользі
автор рецепта Автор: Ірина
кухня Кухня: Українська



Розкладаємо по тарілках гарячі блискучі пакетики, розкриваємо фольгу - м-м-м ... Який аромат! Залишається спостерігати, як домашні із задоволенням поглинають запечену рибу, і радіти про себе, що приготування такої вечері забирає небагато часу.

Вам знадобиться:

  • 700-800 г філе будь-якої риби на вибір
  • 2-3 моркви
  • 2 цибулини
  • 1-2 лаврових листки
  • пучок кінзи і петрушки
  • 1-2 ч. ложки сухих пряних трав на вибір
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком
  • трохи олії

Спосіб приготування:
Якщо у нас ціла рибина - чистимо і потрошимо її. Будь-яку рибу або філе ретельно промиваємо та нарізаємо по парі шматків на порцію.

Очищені моркву і цибулю шаткуємо не надто дрібно. Зелень промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. У дрібні шматочки перетворюємо і лавровий лист.

Для кожної порції готуємо свій лист фольги. Змащуємо фольгу олією, викладаємо на середину цибулю, моркву і зелень, лавровий лист і злегка посипаємо пряними травами.

Зверху поміщаємо шматочки риби, солимо і перчимо до смаку, загортаємо фольгу, залишаючи всередині трохи вільного місця.

Розміщуємо запаковані порції в форму для запікання або на деко і відправляємо в нагріту до 200С духовку на 15-20 хвилин.

Діставши форму з готовою рибою, даємо постояти і дійти ще хвилин 10-12.

На гарнір хороша традиційна картопля або тушковані овочі.
Смачного!