Приготовлена в пергаменті риба смачніша просто відвареної. З тієї простої причини, що в ній зберігається більше смакових і корисних речовин.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Нарізаємо філе на невеликі шматки, складаємо в миску і заливаємо солоною водою - на склянку води столову ложку солі. Залишаємо на 5-6 хвилин. Потім виймаємо і даємо воді стекти.
За цей час цілком встигнемо перемішати масло з дрібкою перцю, нашаткувати зелень, а моркву і цибулю почистити і натерти на тертці. І поставити на вогонь каструлю, заповнену водою на дві третини.
Пергаментний папір змащуємо маслом, викладаємо шматки риби, на них - масло з перцем, зверху - моркву і цибулю. Збризгуємо лимонним соком і посипаємо рубаною зеленню.
Звертаємо пергамент у вигляді пакета. перев'язуємо міцними нитками або тонким шпагатом, опускаємо в каструлю, де вже кипить вода. Зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і залишаємо варитися на 15-20 хвилин.
Готову рибу викладаємо з пакету на підігріте блюдо, як гарнір подаємо відварну картоплю, политу маслом. І додамо в цю компанію малосольні огірочки.
За цим рецептом можна приготувати судака, ляща, тріску і іншу рибу; краще використовувати готове філе.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: