стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Соус до м'яса з цибулі з беконом і вином



Соус до м'яса з цибулі з беконом і вином

Соус до м
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Американська



Цей густий соус з насиченим багатим смаком підійде до будь-якого м'яса - запеченого, відварного і смаженого.

Вам знадобиться:

  • 50 г бекону (шинки, грудинки)
  • 150-200 мл червоного сухого вина
  • 300-350 мл м'ясного бульйону
  • 2-3 ст. ложки панірувальних сухарів
  • 1 цибулина
  • 1 бутончік гвоздики запашної
  • 2-3 ст. ложки родзинок
  • 1 ч. ложка цукру
  • по щіпці сушеного розмарину і базиліка
  • перець, сіль - за смаком
  • 1,5-2 ст. ложки топленого масла (можна олії)

Спосіб приготування:
У дрібні кубики рубаємо цибулю і бекон, разом засипаємо в розігріте на середньому вогні топлене вершкове масло, додаємо панірувальні сухарі, помішуючи періодично, тримаємо на вогні 8-10 хвилин, чекаючи прозорості і м'якості цибулі.

Заливаємо вино, м'ясний бульйон, кладемо спеції і приправи.

Перевівши вогонь на маленький, залишаємо соус випаровуватися і густіти від 20 до 30 хвилин.

Закладаємо родзинки, даємо соусу закипіти - і вимикаємо. Тепер він повинен охолонути - і можна подавати.
Смачного!