стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт Спокуса



Торт Спокуса

Торт Спокуса
автор рецепта Автор: Валя



Вам знадобиться для торта Спокуса:

  • коржі
  • 3 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 150 г розтопленого масла
  • 100 г сметани
  • 3 склянки борошна
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 1 склянка змеленого в крихту мигдалю
  • крем
  • 4 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 8-10 ст.л. борошна
  • 3 склянки молока
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 300 г масла
  • 1 склянка кокосової стружки + 1 склянка для прикраси

Спосіб приготування торта Спокуса:
Приготувати тісто: яйця збити з цукром до світлої пишної маси. Додати сметану, масло, добре перемішати.

Борошно просіяти, змішати з мигдалем і розпушувачем. Перемішати отримані обидві маси між собою. Розігріти духовку до 180 С. Тісто розділити приблизно на 2 частини. Викласти в круглі форми. Поставити в розігріту духовку. Пекти близько 30 хвилин. Дістати коржі, злегка остудити, вийняти з форми і розрізати кожен уздовж навпіл.

Приготувати крем: яйця збити з цукром, додати борошно і влити молоко. Поставити на плиту і при постійному помішуванні варити до загустіння на невеликому вогні. Зняти крем з вогню і повністю остудити.

Масло кімнатної температури збити з кокосовою стружкою до пишноти. Додати невеликими порціями заварний крем, збити до однорідного стану.

Зібрати торт: прошарувати коржі кремом, обмазати зовні краї і верх торта. Рясно посипати кокосовою стружкою. Торт Спокуса готовий.
Смачного!