стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  М'ясний пиріг



М'ясний пиріг

М
автор рецепта Автор: Віка



Вам знадобиться для м'ясного пирога:

  • 250 г яловичого фаршу
  • 250 г свинячого фаршу
  • 1 цибулина, дрібно нарізати
  • 1 зубчик часнику, подрібнити
  • 3/4 склянки води
  • 1 стебло селери, дрібно нарізати
  • 1 моркву, дрібно нарізати
  • 3 кубики курячого бульйону
  • 1 лавровий лист
  • 1 картоплина, дрібно нарізати
  • 1/4 ч.л. меленого чорного перцю
  • 1/4 ч.л. меленої кориці
  • 1/8 ч.л. меленої гвоздики
  • 1/8 ч.л. меленого мускатного горіха
  • тісто для закритого пирога діаметром 25-26 см
  • 1 яєчний жовток + 1 ст.л. води для змащування

Спосіб приготування м'ясного пирога:
Обсмажте обидва фаршу з цибулею і часником у великій сковороді. Злийте рідину і додайте 3/4 склянки води, селеру, моркву, бульйонні кубики і лавровий лист. Тушкуйте 10 хвилин на середньому вогні; зніміть з вогню і дістаньте лавровий лист.

Розігрійте духовку до 180 C.

Додайте картоплю, перець, корицю, гвоздику і мускатний горіх в м'ясну суміш у сковороді, а потім ложкою викладіть суміш на основу з тіста. У невеликій мисці змішайте жовток і 1 ст.л. води, змастіть ним краї тіста, потім обережно покладіть верхній шар тіста і защипніть краі. Зробіть кілька надрізів у верхньому шарі для виходу пари; змастіть верх яєчною сумішшю, що залишилася.

М'ясний пиріг випікайте в попередньо розігрітій духовці 45 хвилин, або поки не підрум'яниться. М'ясний пиріг готовий.

Варіант тіста:
1 склянка майонезу, 1 склянка сметани, 1 ч.л. соди (погасити в сметані), 1 ч.л. солі, 2 яйця, 3 склянки борошна. Замісити до приготування начинки і прибрати в холодильник на годину. Розкачувати, присипаючи борошном, якщо потрібно.
Смачного!