Вам знадобиться для біляшів:
Спосіб приготування біляшів:
Приготувати тісто: дріжджі розвести в теплому молоці з дрібкою цукру і половиною склянки борошна. Добре перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
Після того, як підійшла опара, додати цукор, що залишився, сіль, розтоплене масло. Поступово всипати просіяне борошно, замісити м'яке еластичне тісто. Вимісити трохи на присипаній борошном робочій поверхні, покласти у змащену маслом миску. Накрити вологим рушником, поставити в тепле місце на 1 - 1.5 години.
Тим часом приготувати начинку для біляшів: дрібно нарізати цибулю. Додати у фарш. Додати сіль, перець, добре вимісити і додати водички або кефіру, так начинка буде соковитішою.
Тісто обім'яти, відщипнути або відрізати невеликі шматочки, скачати кульки, приплюснути і злегка розтягнути, в середину покласти по ложці начинки.
Скріпити краї по колу, так, щоб начинка визирала. Викласти біляші на піднос, поки робите інші, перша партія за цей час підійде.
У сковороду налити олію, розігріти, але не на сильному вогні, щоб олія не була занадто гарячою і біляші відразу не згоріли.
Викласти біляші на сковороду, дірочкою вниз, обсмажити до рум'яності з одного боку, потім перернуть і обсмажити з іншого боку. Ось такий рецепт біляшів.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: