стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Рецепт біляшів



Рецепт біляшів

Рецепт біляшів
автор рецепта Автор: Валя



Вам знадобиться для біляшів:

  • Для тіста
  • 1 склянку теплого молока
  • 10 г сухих дріжджів
  • 1 ст.л. цукру
  • 500 - 600 г борошна (може трохи більше або менше)
  • 1 ч.л. солі
  • 60 г масла
  • Для начинки біляшів
  • 600 г змішаного фаршу
  • 1 цибулина
  • сіль і перець за смаком
  • 2-3 ст.л. води або кефіру
  • олія для смаження

Спосіб приготування біляшів:
Приготувати тісто: дріжджі розвести в теплому молоці з дрібкою цукру і половиною склянки борошна. Добре перемішати і залишити на 10-15 хвилин.

Після того, як підійшла опара, додати цукор, що залишився, сіль, розтоплене масло. Поступово всипати просіяне борошно, замісити м'яке еластичне тісто. Вимісити трохи на присипаній борошном робочій поверхні, покласти у змащену маслом миску. Накрити вологим рушником, поставити в тепле місце на 1 - 1.5 години.

Тим часом приготувати начинку для біляшів: дрібно нарізати цибулю. Додати у фарш. Додати сіль, перець, добре вимісити і додати водички або кефіру, так начинка буде соковитішою.

Тісто обім'яти, відщипнути або відрізати невеликі шматочки, скачати кульки, приплюснути і злегка розтягнути, в середину покласти по ложці начинки.

Скріпити краї по колу, так, щоб начинка визирала. Викласти біляші на піднос, поки робите інші, перша партія за цей час підійде.

У сковороду налити олію, розігріти, але не на сильному вогні, щоб олія не була занадто гарячою і біляші відразу не згоріли.

Викласти біляші на сковороду, дірочкою вниз, обсмажити до рум'яності з одного боку, потім перернуть і обсмажити з іншого боку. Ось такий рецепт біляшів.
Смачного!





Нові рецепти
Чорна паста з креветками
Піца з креветками
Риба під маринадом - рецепт
Бананово-рисовий пудинг з полуничним конфітюром
Суп з квасолі
Плов в тісті
Рисовий десерт