стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Вишня у власному соку



Вишня у власному соку

Вишня у власному соку
автор рецепта Автор: Віка
кухня Кухня: Українська



Вам знадобиться для вишні у власному соку:

  • на 1 літрову банку
  • 3 столові ложки цукру
  • вишня скільки увійде

Спосіб приготування вишні у власному соку:
Банки і кришки помити і облити кипятком.

Вишню добре промити і видалити кісточки.

У банки насипати цукор, зверху щільно насипати вишню (не притискати).

Для захисту банок, на дно каструлі покласти рушник, поставити банки з вишнею, прикрити кришками.

Поступово налити в каструлю гарячої води до верху банок і стерилізувати. А після закипання варити на повільному вогні ще 40 хвилин.

Через 20 хвилин вишня дасть сік і осяде.

Можна перемішати ложкою, так сказати допомогти осісти.

Пересипати ягоди з однієї банки в інші, щоб банки були повні.

Закатати і перевернути.

Якщо на дні залишився не розчинний цукор, акуратно кілька разів струсити банку, цукор розчиниться.

Укутати до повного охолодження. Вишня у власному соку готова.
Смачного!