Вам знадобиться для вишні у власному соку:
Спосіб приготування вишні у власному соку:
Банки і кришки помити і облити кипятком.
Вишню добре промити і видалити кісточки.
У банки насипати цукор, зверху щільно насипати вишню (не притискати).
Для захисту банок, на дно каструлі покласти рушник, поставити банки з вишнею, прикрити кришками.
Поступово налити в каструлю гарячої води до верху банок і стерилізувати. А після закипання варити на повільному вогні ще 40 хвилин.
Через 20 хвилин вишня дасть сік і осяде.
Можна перемішати ложкою, так сказати допомогти осісти.
Пересипати ягоди з однієї банки в інші, щоб банки були повні.
Закатати і перевернути.
Якщо на дні залишився не розчинний цукор, акуратно кілька разів струсити банку, цукор розчиниться.
Укутати до повного охолодження. Вишня у власному соку готова.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: