стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Квашені баклажани



Квашені баклажани

Квашені баклажани
автор рецепта Автор: Леся
кухня Кухня: Українська



Вам знадобиться для квашених баклажанів:

  • 3кг. баклажанів
  • 1,5-2 пучка петрушки
  • 1 пучок кропу
  • 3-4 головки часнику
  • гіркий перець (за смаком)
  • мелений чорний перець (за смаком)
  • Розсіл:
  • на 1л. води
  • 1 ст.л. солі

Спосіб приготування квашених баклажанів:
Невеликі або середні баклажани помити, зрізати хвостики.

Відварити в добре солоній воді так, щоб баклажани туго проколювалися сірником. Головне не переварити!

Баклажани скласти в 1-2 шари компактно на дошку, зверху покласти другу дошку і залишити під тягарем на 10-12 годин, щоб стекла рідина.

Дрібно порізати пучки петрушки і кропу, часник почистити, подрібнити (натерти на тертці або пропустити через часникодавку). Любителям гострого можна додати 2-3 ч.л. меленого перцю і/або порізати тонкою соломкою гіркого перцю за смаком. Суміш добре перемішати.

Віджаті баклажани розрізати уздовж кишенькою. Щільно начинити зеленою сумішшю і укласти в каструлю. Якщо зелень залишилась, перекладіть нею баклажани.

Залити холодним розсолом: на 1л. води 1ст. ложка солі, що б були покриті баклажани.

Залишити під тягарем на кухні чи на балконі, на 3-5 днів. Пробувати, чи достатньо проквашені, але щоб смак був приємний, не перекислити.

Укласти в підготовлені банки, залити цим розсолом, стерилізувати 1-літрові банки 10 хвилин. Закатати, укутати, щоб повільно охолоджувались.

Можна їсти і не чекаючи зими, як тільки проквасятся, порізавши шматочками, з цибулькою і поливши олією, або вживати смаженими. Квашені баклажани готові.
Смачного!