Вам знадобиться для квашених баклажанів:
Спосіб приготування квашених баклажанів:
Невеликі або середні баклажани помити, зрізати хвостики.
Відварити в добре солоній воді так, щоб баклажани туго проколювалися сірником. Головне не переварити!
Баклажани скласти в 1-2 шари компактно на дошку, зверху покласти другу дошку і залишити під тягарем на 10-12 годин, щоб стекла рідина.
Дрібно порізати пучки петрушки і кропу, часник почистити, подрібнити (натерти на тертці або пропустити через часникодавку). Любителям гострого можна додати 2-3 ч.л. меленого перцю і/або порізати тонкою соломкою гіркого перцю за смаком. Суміш добре перемішати.
Віджаті баклажани розрізати уздовж кишенькою. Щільно начинити зеленою сумішшю і укласти в каструлю. Якщо зелень залишилась, перекладіть нею баклажани.
Залити холодним розсолом: на 1л. води 1ст. ложка солі, що б були покриті баклажани.
Залишити під тягарем на кухні чи на балконі, на 3-5 днів. Пробувати, чи достатньо проквашені, але щоб смак був приємний, не перекислити.
Укласти в підготовлені банки, залити цим розсолом, стерилізувати 1-літрові банки 10 хвилин. Закатати, укутати, щоб повільно охолоджувались.
Можна їсти і не чекаючи зими, як тільки проквасятся, порізавши шматочками, з цибулькою і поливши олією, або вживати смаженими. Квашені баклажани готові.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: