Вам знадобиться для абрикосового компоту:
Спосіб приготування абрикосового компоту:
Щоб отримати хороший абрикосовий компот, використовують абрикоси з твердою м'якоттю. З перестиглих м'яких абрикосів компот виходить занадто м'яким, а заливка дуже каламутною, і, навпаки, з незрілих абрикосів компот виходить гіркуватим.
Промиті абрикоси розрізають навпіл, видаляють кісточки, розкладають розрізаною стороною вниз по скляних банках, швидко заливають гарячою заливкою (інакше абрикоси потемніють) і закривають банки. Встановлюють їх в стерилізаційний бак з гарячою водою і стерилізують.
Час стерилізації в банках: розігрівши до 85C - 20 хвилин, стерилізація при 85C: банки місткістю 0,7-0,9 л - 25 хвилин, банки місткістю 0,5 л - 20 хвилин.
Тверді абрикоси стерилізують на 5 хвилин довше. Після закінчення стерилізації банки негайно охолоджують. Абрикосовий компот готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: