стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Абрикосовий компот



Абрикосовий компот

Абрикосовий компот
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Домашня



Вам знадобиться для абрикосового компоту:

  • абрикоси
  • для сиропу:
  • вода - 1л
  • цукор - 550-600г.

Спосіб приготування абрикосового компоту:
Щоб отримати хороший абрикосовий компот, використовують абрикоси з твердою м'якоттю. З перестиглих м'яких абрикосів компот виходить занадто м'яким, а заливка дуже каламутною, і, навпаки, з незрілих абрикосів компот виходить гіркуватим.

Промиті абрикоси розрізають навпіл, видаляють кісточки, розкладають розрізаною стороною вниз по скляних банках, швидко заливають гарячою заливкою (інакше абрикоси потемніють) і закривають банки. Встановлюють їх в стерилізаційний бак з гарячою водою і стерилізують.

Час стерилізації в банках: розігрівши до 85C - 20 хвилин, стерилізація при 85C: банки місткістю 0,7-0,9 л - 25 хвилин, банки місткістю 0,5 л - 20 хвилин.

Тверді абрикоси стерилізують на 5 хвилин довше. Після закінчення стерилізації банки негайно охолоджують. Абрикосовий компот готовий.
Смачного!