Вам знадобиться для квашеної капусти:
Спосіб приготування квашеної капусти:
Цей спосіб по засолюванні капусти мій найулюбленіший.
Просто, і капуста виходить відмінна, зовсім не солодка, хоча і з цукром, спробуйте.
Головне капуста повинна бути дуже щільна, пружна, інакше нічого не вийде.
Беремо капусту та шаткуємо, дуже тонко не треба, а то буде м'яка.
Моркву тремо на крупній тертці.
У банку кладемо капусту та моркву, як можна щільніше утрамбовуємо. В холодній кип'яченій воді (1 літр), розводимо 2 столові ложки крупної солі. Заливаємо капусту.
Хвилин через 30 вона всядеться в банку і можна буде ще добивати капусти для ущільнення.
Залишаємо капусту на 4 дні стояти на кухні.
Через 4 дні виливаємо розсіл, він нам більше не потрібен.
Беремо холодну кип'ячену воду ( 1 літр) і розводимо в ній 4 столові ложки цукру, заливаємо капусту, залишаємо на 1 день на кухні, а потім прибираємо в холодильник або в холодне місце, ще через день капуста готова. Квашена капуста готова.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: