стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Квашена капуста



Квашена капуста

Квашена капуста
автор рецепта Автор: Ігор
кухня Кухня: Українська



Вам знадобиться для квашеної капусти:

  • Капуста щільна зимових сортів - 2 кг
  • Морква - 1 шт велика
  • сіль
  • цукор
  • вода

Спосіб приготування квашеної капусти:
Цей спосіб по засолюванні капусти мій найулюбленіший.

Просто, і капуста виходить відмінна, зовсім не солодка, хоча і з цукром, спробуйте.

Головне капуста повинна бути дуже щільна, пружна, інакше нічого не вийде.

Беремо капусту та шаткуємо, дуже тонко не треба, а то буде м'яка.

Моркву тремо на крупній тертці.

У банку кладемо капусту та моркву, як можна щільніше утрамбовуємо. В холодній кип'яченій воді (1 літр), розводимо 2 столові ложки крупної солі. Заливаємо капусту.

Хвилин через 30 вона всядеться в банку і можна буде ще добивати капусти для ущільнення.

Залишаємо капусту на 4 дні стояти на кухні.

Через 4 дні виливаємо розсіл, він нам більше не потрібен.

Беремо холодну кип'ячену воду ( 1 літр) і розводимо в ній 4 столові ложки цукру, заливаємо капусту, залишаємо на 1 день на кухні, а потім прибираємо в холодильник або в холодне місце, ще через день капуста готова. Квашена капуста готова.
Смачного!