стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт Вінні пух



Торт Вінні пух

Торт Вінні пух
автор рецепта Автор: Леся



Вам знадобиться для торту Вінні пух:

  • 7 яєць
  • 2-3 персика (свіжих або консервованих)
  • 200 г згущеного молока
  • 250 г вершкового масла
  • 1 стакан молока
  • 50 г крохмалю
  • 70 г борошна
  • 150 мл води
  • 300 г цукру
  • барвники, трохи шоколаду або какао-порошку, кілька крапель оцту (або есенції)
  • 1 пакетик ваніліну (1-1,5 г)

Спосіб приготування торту Вінні пух:
БІСКВІТ.

Збити 4 яйця, 50 г цукру, додати 50 г борошна, перемішати, викласти у форму і випекти при температурі 160-180 градусів. Остудити, розділити на два коржі.

БЕЗЕ.

Збити 3 білки з 150 г цукру, 2-3 краплями оцту, додати 30 г крохмалю, перемішати. Зробити за допомогою ложки або кондитерського мішка невеликі печива, висушити в духовці при температурі не більше 100 градусів.

КРЕМ 1.

Збити згущене молоко з 100 г вершкового масла.

КРЕМ 2.

Закип'ятити молоко з 100 г цукру, влити суміш з 3 жовтків, 20 г крохмалю, 20 г борошна і 50 мл води, помішуючи варити до загустіння. Остудити, додати ванілін і 150 г вершкового масла, збити.

СИРОП.

Закип'ятити 100 мл води з 50 г цукру. Остудити.

Коржі просочити сиропом. Нижній корж промазати кремом 2, викласти безе і шматочки персиків. Викласти трохи крему 2 поверх персиків і безе, щоб вийшла відносно рівна поверхня. Накрити другим коржем, "прогрунтувати" його кремом 2, і цим же кремом обмазати боки торта.

Крем 1 використовуємо для оздоблення торта, підфарбувавши в потрібні кольори. Торт Вінні пух готовий.
Смачного!