стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт Кучерявий пінчер



Торт Кучерявий пінчер

Торт Кучерявий пінчер
автор рецепта Автор: Катя



Вам знадобиться для торту Кучерявий пінчер:

  • Для шоколадного бісквіта:
  • 4 яйця
  • 1ст цукру
  • 2/3 ст борошна
  • 3 ст лож какао
  • 1 ч лож розпушувача
  • ванілін
  • Для щільного бісквіта:
  • 3 яйця
  • 3 ст лож сметани
  • 100 гр масла
  • 1 ст цукру
  • 2 ст лож какао
  • 1,5 ст борошна
  • 2 ч лож розпушувача
  • ванілін
  • щіпка солі
  • Крем:
  • 800 гр сметани(домашньої)
  • 1,5 ст цукру
  • ванілін
  • 250 гр кураги
  • 250 гр чорносливу
  • Для просочення:
  • 3 ст лож сиропу з варення грушового
  • 3 ст лож кип'яченої води
  • 3 ст лож коньяку
  • Шоколадна глазур:
  • 50 гр масла
  • 2 ст л сметани
  • 2 ст л цукру
  • 2 ст л какао

Спосіб приготування торту Кучерявий пінчер:
Першим ділом приготуємо бісквіт - основу, яка буде служити верхом і низом торта.

Борошно+какао -- просіяти, додати розпушувач.

Яйця збити з цукром не менше 5-7 хвилин. Маленькими порціями вмішати муку з какао, обережними рухами знизу вгору, як би перекладаючи.

Викласти тісто у форму на пергамент (я нічим не змащую) і випікаємо при 180 С 30-35 хвилин.

Готовий бісквіт вийняти з форми і дати охолонути на решітці. Готовий бісквіт я залишаю щоб він вистоявся не менше 5-6 годин. Інакше від крему він може "поплисти", розкиснути.

Для щільного бісквіта борошно + какао просіяти додати розпушувач.

Яйця збити з цукром, додати ванілін, сметану, м'яке масло, сіль. Вмішати борошняну суміш. Випекти. Я пекла в мультиварці.

Готовий корж остудити.

Крем:

Сметану збити з цукром. Я робила крем на домашній сметанці, не додавала ніяких загусників і взбився крем відмінно, не розтікався.

Остиглий і вистояний бісквіт (який перший) розрізати на два коржі. Один корж покласти на блюдо, на нього одягнути обручку форми в якій випікався бісквіт, бортик застелити смужкою пергаменту, і заклацнути форму. Просочити корж половиною просочення.

Щільний бісквіт порізати кубиками приблизно 1,5х1,5 см, скласти в глибоку миску. Курагу і чорнослив порізати і всипати до порізаних кубиків. Залити всю цю красу збитою сметаною і обережно перемішати.

Викласти бісквітно-сметанную масу на просочений корж, розрівняти. Зверху покласти другий корж розрізаного бісквіта, просочити рештою просоченням. Застелити корж зверху кругом з пергаменту, накрити денцем форми, зверху поставити вантаж вагою близько 1 кг. Я ставила кастрюльку з водою. Залишити придавлений торт постояти 2-3 години.

Зняти з торта вантаж, прибрати папір і форму.

Зварити шоколадну глазур, покрити нею торт. Рецепт шоколадної глазурі, можна подивитись тут.

Прикрасити за бажанням. Торт Кучерявий пінчер готовий.
Смачного!