стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт зі сметаною



Торт зі сметаною

Торт зі сметаною
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться для торту зі сметаною:

  • Корж основа (на форму 22-24см.):
  • По 1 склянці (склянка 250мл.) - борошна, цукру і сметани.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сода 1/2ч.ложки.
  • Пекарський порошок 1ч.ложка.
  • Щіпка солі.
  • Цедра лимона.
  • Для крему:
  • Молоко 500мл.
  • Яйце куряче 3шт.
  • Кокосова стружка 60гр.
  • Цукровий пісок і борошно по 3ст.ложки.
  • Масло вершкове 50-60гр.
  • Для просочення ягідне варення з кислинкою, у мене протерта з цукром чорна смородина.
  • Кокосова стружка для прикраси.

Спосіб приготування торту зі сметаною:
Спечемо корж: збиваємо яйця з цукром і дрібкою солі до пишної маси, додамо сметану і цедру лимона, перемішати. Окремо просіяти борошно з содою і пекарським порошком (у мене борошно, вже з розпушувачем, так що я додала лише соду). Вмішуєм борошно в яєчну масу.

Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто, розрівнюємо. Випікаємо в режимі «CAKE» (випічка) час 1годину. У духовці сметанна основа печеться при 160-180град 35-40 хвилин.

Остудити основу на решітці і розрізати на 2 коржа.

Для крему: молоко і кокосову стружку ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, нехай 5-7 хвилин покипить. В цей час яйця розтираємо з цукром і борошном, вливаємо гаряче молоко, розмішуємо, щоб не було грудочок. Повертаємо крем на вогонь і проварюємо, помішуючи, до загустіння. Знімаємо крем з вогню, щільно накриваємо плівкою і даємо охолонути.

Вмішуємо у остиглий крем розм'якшене масло, збиваємо до пишноти.

На нижній корж наносимо кілька ложок протертої смородини, розрівнюємо, далі наносимо половину крему, розрівнюємо. На внутрішній зріз другого коржа також наносимо варення, розрівнюємо і накриваємо стороною з варенням торт.

Рештою крему змащуємо верх і боки торта, обсипаємо боки кокосовою стружкою, а верх прикрашаємо скибочками апельсина.

Даємо торту настоятися і можна кликати гостей до столу. Торт зі сметаною готовий.
Смачного!