Вам знадобиться для торту зі сметаною:
Спосіб приготування торту зі сметаною:
Спечемо корж: збиваємо яйця з цукром і дрібкою солі до пишної маси, додамо сметану і цедру лимона, перемішати. Окремо просіяти борошно з содою і пекарським порошком (у мене борошно, вже з розпушувачем, так що я додала лише соду). Вмішуєм борошно в яєчну масу.
Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто, розрівнюємо. Випікаємо в режимі «CAKE» (випічка) час 1годину. У духовці сметанна основа печеться при 160-180град 35-40 хвилин.
Остудити основу на решітці і розрізати на 2 коржа.
Для крему: молоко і кокосову стружку ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, нехай 5-7 хвилин покипить. В цей час яйця розтираємо з цукром і борошном, вливаємо гаряче молоко, розмішуємо, щоб не було грудочок. Повертаємо крем на вогонь і проварюємо, помішуючи, до загустіння. Знімаємо крем з вогню, щільно накриваємо плівкою і даємо охолонути.
Вмішуємо у остиглий крем розм'якшене масло, збиваємо до пишноти.
На нижній корж наносимо кілька ложок протертої смородини, розрівнюємо, далі наносимо половину крему, розрівнюємо. На внутрішній зріз другого коржа також наносимо варення, розрівнюємо і накриваємо стороною з варенням торт.
Рештою крему змащуємо верх і боки торта, обсипаємо боки кокосовою стружкою, а верх прикрашаємо скибочками апельсина.
Даємо торту настоятися і можна кликати гостей до столу. Торт зі сметаною готовий.
Смачного!