стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт Пеньок



Торт Пеньок

Торт Пеньок
автор рецепта Автор: Світлана



Вам знадобиться для торту Пеньок:

  • Бісквіт:
  • 3 яйця
  • 1 склянку цукрового піску
  • 1 склянка борошна
  • какао
  • Крем:
  • 1 банку маскарпоне (250 г)
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. цукру
  • Заварний крем:
  • 1 яйце
  • 1 склянка цукру
  • 125 мл молока
  • 200 г масла
  • какао
  • Грибочки (тісто):
  • 2 яйця
  • 4 ст.л. борошна
  • 3 ст.л. цукру
  • 1\4 ч.л. гашеної соди
  • Для капелюшків глазур (можна не робити):
  • 50 г масла вершкового
  • 3 ч.л. какао
  • 0,5 склянки цукру
  • 2 ст.л. молока

Спосіб приготування торту Пеньок:
Випікаємо бісквіт: 3 яйця, 1 склянку цукрового піску, 1 склянка борошна, какао для кольору. Все розмішуємо, виливаємо на деко і випікаємо. Гарячий бісквіт кладемо на вологий рушник, накриваємо вологим рушником, скручуємо в рулет, і залишаємо до повного охолодження.

Розкручуємо, розрізаємо на 4 частини, першу частину змащуємо кремом (для крему всі інгредієнти збити).

Скручуємо в рулетик. Ставимо на блюдо. Другий і третій шматок бісквіта також обмазуємо кремом і скручуємо навколо першого рулетика.

Останній шматок бісквіта (четвертий) розрізаємо на 2 частини і скручуємо 2 маленьких рулетика, розрізаємо їх по діагоналі:

Приставляємо ці шматочки до нашого основного рулету, щоб вони зображували корінці біля пенька.

Робимо заварний крем:

1 яйце збити з 1 склянкою цукру, влити 125 г молока, перемішати і поставити на повільний вогонь. Помішуючи, довести до загустіння (майже до закипання). Остудити.

Збити пачку масла (200 г), додати зварену суміш і какао для кольору, все збити.

Отриманим кремом обмазати торт. За допомогою якої-небудь палички зробити на пеньку борозенки. Прикрашаємо грибочками (грибочки випікала в спеціальній формочці у фритюрі). Торт Пеньок готовий.
Смачного!