Вам знадобиться для торту золотий ключик:
Спосіб приготування торту золотий ключик:
Насамперед нам потрібно буде порубати горіхи, не дуже дрібно, краще ножем, що-б потім тісто не стало занадто крутим.
Яйця з цукром збити в міцну піну. У дитинстві мені мама готувала сніданок "гоголь-могль", він був дуже повітряний і смачний, так ось, якщо хтось його пам'ятає саме такої консистенції повинен бути наш гоголь.
Потім додати в наш "гоголь-моголь" дрібно нарізані горіхи і обережно перемішати ложкою, краще дерев'яною, щоб гоголь не опал.
Наступним етапом додаємо мед і коньяк, коньяк тут нам замінює оцет. І перемішаємо знову таки обережно.
Борошно з розпушувачем просіяти через сито і додати маленькими порціями в тісто, місити тісто потрібно і далі ложкою. Виходить кремоподібне тісто.
Розігріти духовку на 200С, розрізати 3 аркуша паперу для випічки. Тісто розділити на 3 частини, папір змастити маслом і намазати тісто.
Пекти в розігрітій духовці при 200С 15-20 хв. Обережно, ці коржі швидко випікаються.
І так всі три частини спеклися, після залишимо їх охолонути , а ми перейдемо до приготування крему.
Поки духовка включена скористаємося моментом і посмажимо мигдальну стружку до світло-золотистого кольору.
Весь цей час масло стояло на кухні і чекало з нетерпінням ,коли ми його опрацюємо міксером в м'який крем разом з ванільним цукром. В масло додамо ложечками згущене молоко і перемішаємо в повітряний крем. В крем додають какао, але я люблю смак карамеля і додала тільки столову ложку коньяку (для любителів алкоголю :) ).
Намазати всі коржі кремом, останній посипати мигдальною стружкою. Звичайно-ж ви можете оформити його як вам більше подобається. Торт золотий ключик готовий.
Смачного!