стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Торт їжачок



Торт їжачок

Торт їжачок
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться для торту їжачок:

  • Бісквіт:
  • Яйця 5 шт
  • Цукор пісок 250 гр
  • борошно пшеничне 5ст.л
  • Манна крупа 250 гр
  • Заварний крем:
  • Цукор пісок 250 гр
  • Яйця 2 шт
  • Борошно пшеничне 1 ст.л
  • Картопляний крохмаль 20 гр
  • Молоко 250 гр
  • Масло вершкове 200 гр
  • Ванілін за смаком
  • Прошарок:
  • Персик 3 середніх шт
  • Цукор за смаком або не додавати
  • Для прикраси:
  • Мак 100 гр
  • Насіння соняшнику 100 гр
  • 3 шт ізюм

Спосіб приготування торту їжачок:
Для бісквіта: яйця збити з цукром. Манну крупу та борошно просіяти. Все змішати за годинниковою стрілкою. Вилити тісто на змащене деко і випікати 15-20 хв при 18-200 градусах. Готовий бісквіт охолодити.

Для начинки: персики очистити від шкірки, видалити кісточки, нарізати шматочками. На малому вогні уварити до пюреподібного стану. За бажанням додати цукор. Охолодити.

Для крему: змішати цукор, яйця, борошно і крохмаль. При безперервному помішуванні на помірному вогні доводимо до "плюхів". Зняти з вогню, влити гаряче молоко, охолодити до кімнатної температури. Розм'якшене масло додати в масу, перемішати.

Збір торт: з бісквіту вирізати за допомогою трафарету форму для їжачка. Залишки бісквіта розкришити. Основу для їжачка злегка змастити кремом, викласти персикове пюре, присипати крихтою. В крихту додаємо крем і добре перемішуємо. Залишити пару ложок крему для мордочки. Викладаємо крихту на основу, надаючи їжачку обєм, голову їжачка залишити білої (прикріпити родзинки - очки і носик), а іншу частину посипати маком і охолодити.

Обсмажити насіння соняшника. В охолоджений торт увіткнути насіння-голки. І знову відправити в холодильник, тепер вже годин на 8! Торт їжачок готовий.
Смачного!