Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
крем: У маленькій каструлі змішайте цукор, борошно і дрібку солі. Додайте молоко, невеликими порціями, до отримання однорідної маси. Доведіть до кипіння на середньому вогні, безперервно помішуючи. Варіть 60 секунд, а потім влийте невелику кількість у 2-ва збитих жовтки і перемішайте. Поверніть все в каструлю і варіть на повільному вогні, помішуючи, поки суміш не почне закипати.
Зніміть з вогню і додайте ваніль. Накрийте кришкою і охолодіть в холодильнику.
булочки: Розігрійте духовку до 230 C.
У каструлі середніх розмірів доведіть до кипіння вершкове масло і воду. Просійте разом борошно і дрібку солі і все це додайте в киплячу суміш. Енергійно перемішуйте, поки суміш не збереться в тісто. Зніміть з вогню і додайте яйця по одному, розмішуючи після кожного додавання. Викладіть на викладене папером для випічки деко або в форму за допомогою кондитерського мішечка (або зріжте куточок у пластикового пакета).
Випікайте 10 хвилин в попередньо розігрітій духовці, потім зменшіть вогонь до 200 С і випікайте ще 25 хвилин, або поки тістечка не підрум'яняться. Вони повинні бути золотистими, але не коричневими. Дайте повністю охолонути, розріжте навпіл, наповніть заварним кремом і закрийте зверху другою половинкою.
Якщо хочете, прикрасьте розтопленим шоколадом. Профітролі з заварним кремом готові.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: