стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Універсальний рецепт тіста для хліба, булочок і пиріжків



Універсальний рецепт тіста для хліба, булочок і пиріжків

Універсальний рецепт тіста для хліба, булочок і пиріжків
автор рецепта Автор: Леся



Вам знадобиться:

  • 2.5 ч.л. (7г) сухих дріжджів
  • 1 склянку теплої води (45 С)
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ч.л. солі
  • 2 ст.л. олії
  • 2 1/2 склянки звичайного борошна

Спосіб приготування:
У невеликій мисці в теплій воді розчинити дріжджі. Дайте постояти 10 хвилин. Змастіть жиром два дека.

У великій мисці змішайте дріжджову суміш з цукром, сіллю, олією і 1 склянкою борошна; ретельно перемішайте. Додавайте решту борошна по частинах (1/2 склянки за раз), добре вимішуючи після кожної порції.

Коли тісто добре премішане, викладіть його на злегка присипану борошном поверхню і місіть, поки тісто не стане гладким і еластичним, близько 8 хвилин.

Велику миску злегка змастіть олією, тісто викладіть в миску і переверніть, щоб покрити олією з усіх боків. Накрийте вологим рушником і поставте підніматися в тепле місце, щоб тісто збільшилася в обсязі вдвічі, близько 1 години.

Розігріти духовку до 165 C.

Розділіть тісто на 12 рівних частин і сформуйте булочки. Викладіть булочки на підготовлене деко. Накрийте булочки вологим рушником і дайте піднятися, поки вони не подвояться в обсязі, близько 40 хвилин.

Випікати в попередньо розігрітій духовці протягом 20 - 25 хвилин, або поки булочки не стануть золотисто-коричневими. Покладіть на решітку для охолодження.
Смачного!