стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Фаршировані патисони



Фаршировані патисони


Вам знадобиться:

  • 6 патисонів
  • 6 скибочок сиров'яленого бекону або шинки панчетта
  • 1/2 цибулини, нарізаної кубиками
  • 1 1/2 склянки м'якої хлібної крихти
  • 1/4 склянки (25г) тертого сиру Пармезан
  • сіль і мелений чорний перець за смаком

Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 180 C.

У каструлі доведіть до кипіння 2 см води на середньому вогні. Додайте патисони, накрийте кришкою і варіть 10 хвилин, або поки вилка не почне вільно проходити крізь стебло. Злийте воду і зріжте частину основи. Ложкою акуратно вишкребіть м'якоть з патисонів. Збережіть всі шматочки патисонів.

Помістіть бекон у велику глибоку сковороду. Обсмажте на сильному вогні, поки бекон не стане золотистим. Перекладіть бекон обсихати на паперовому рушнику і відкладіть. Тушкуйте цибулю в жирі від бекону. Дрібно наріжте відкладені шматочки патисонів і тушкуйте разом з цибулею 1 хвилину.

Зніміть сковороду з вогню і вмішайте в неї крихту. Дрібно наріжте бекон і умішайте в начинку разом з сиром Пармезан. Приправте за смаком сіллю і перцем. Наповніть кожен патисон цією сумішшю, і викладіть їх у форму для випічки. Накрийте форму вільно алюмінієвою фольгою.

Випікайте 15 хвилин в попередньо розігрітій духовці, або поки патисони не прогріються. Фаршировані патисони готові.
Смачного!