стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Кекс з полуницею



Кекс з полуницею

Кекс з полуницею
автор рецепта Автор: Марта



Вам знадобиться:

  • 2 склянки свіжої полуниці
  • 3 1/4 склянки борошна
  • 2 склянки цукру
  • 1 ст.л. меленої кориці
  • 1 ч.л. солі
  • 1 ч.л. соди
  • 1 1/4 склянки олії
  • 4 яйця, збити
  • 1 1/4 склянки рубаних горіхів (волоських, пекан)

Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 180 С. Змастіть вершковим маслом і посипте борошном форму для кексу з отвором в центрі або дві форми для випічки хліба розміром 25 на 13 см.

Наріжте полуницю скибочками і покладіть в середніх розмірів миску. Злегка присипте цукром і відкладіть, поки будете робити тісто.

Змішайте борошно, цукор, корицю, сіль і соду у великій мисці: все добре перемішайте. Змішайте олію і яйця з полуницею. Додайте в борошно, перемішайте, потім додайте горіхи. Розділіть тісто між двома формами.

Випікайте 45 - 50 хвилин, або поки зубочистка не буде виходити чистою з центру. Дайте охолонути у формі 10 хвилин. Викладіть з форми і дайте повністю охолонути. Кекс з полуницею готовий.
Смачного!