Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Очищену картоплю нарізаємо невеликими кубиками, цибулину шаткуємо тонкими півкільцями. На середньому вогні розігріваємо сковороду з ложкою вершкового масла, кладемо цибулю і, перевівши на невеликий вогонь, пасеруємо цибулю хвилин 10. Потім додаємо картоплю, трохи бульйону. Після закипання - на невеликому вогні під кришкою тушкуємо картоплю до готовності.
За цей час спочатку готуємо білий соус: підсушуємо борошно на сухій сковороді до жовтуватого кольору, вимикаємо вогонь, не поспішаючи заливаємо теплий бульйон, розмішуємо і проціджуємо.
Потім дрібно шаткуємо цибулю-порей і на невеликому вогні тушкуєм з вершковим маслом 10-15 хвилин.
Готову і злегка остиглу картоплю в підходящому посуді перетворюємо в пюре за допомогою блендера - або протираємо через сито. Сюди ж додаємо білий соус і ще раз збиваємо. Помішуючи, розводимо бульйоном і ставимо каструлю на вогонь.
Як тільки закипить - знімаємо з вогню. Заправляємо і солимо за смаком.
Заправити суп-пюре можна двома способами. Перший - зробити льєзон. Для цього сирий жовток злегка збиваємо і, помішуючи, додаємо гарячі (не киплячі) вершки або молоко. Ставимо на невеликий вогонь і, не дозволяючи закипіти, постійно помішуючи ложкою, тримаємо, поки льєзон трохи загусне. Можна зробити це на водяній бані. Проціджуємо льєзон і вливаємо в суп-пюре.
Другий спосіб - просто заправити вершковим маслом, поклавши в суп шматочок завбільшки з волоський горіх.
Розливши по тарілках, додаємо в кожну трохи цибулі-порею. Картопляний суп-пюре готовий.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: