стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Овочеве рагу з капустою



Овочеве рагу з капустою

Овочеве рагу з капустою
автор рецепта Автор: Катя



Вам знадобиться:

  • 0,8-1,0 кг капусти
  • 450-500 г помідорів
  • 200 г печериць
  • 2 моркви
  • 1 цибулина
  • 1 солодкий перець
  • 4-5 середніх картоплин
  • 80-100 г бекону або солоної грудинки, сала
  • 1 ч. ложка каррі
  • сіль, перець
  • рубана зелень
  • 2-3 ст. ложки олії

Спосіб приготування:
Збираємо все, що потрібно для нашого рагу. Тут у нас капуста, картопля і помідори, свіжі печериці, солодкий перець, цибуля, морква і шматочок грудинки домашнього соління.

Першим ділом дрібно нарізаємо грудинку і викладаємо на розігрівати сковороду - нехай витоплюється жир. Можемо обійтися і просто парою ложок олії. Додаємо нарізані гриби. Шаткуємо моркву і цибулину, солодкий перець, разом з обсмаженою грудинкою і печерицями тримаємо на середньому вогні 10 хвилин.

І шумівкою перекладаємо в товстостінну каструлю (казан). Сюди ж додаємо картоплю, сиру або попередньо кілька хвилин обсмажену. Вливаємо півсклянки-стакан гарячої води.

Поки в казані потихеньку киплять-тушатся під кришкою складені туди овочі, на сковороді обсмажуємо нашатковану капусту і кубики помідорів. Через 10 хвилин додаємо їх в казан, посипаємо каррі, сіллю і перцем.

Все це перемішуємо і тушкуємо рагу, так само під кришкою і на невеликому вогні, 20 хвилин або трохи більше. Залишаємо після вимкнення на конфорці на 15 хвилин настоятися. Овочеве рагу з капустою готове.
Смачного!