стрілка навігації     стрілка навігації  Картопляні крокети



Картопляні крокети

Картопляні крокети
автор рецепта Автор: Люба



Вам знадобиться:

  • 5-6 картоплин
  • 2 яйця
  • 2-3 цибулини
  • 1 столова ложка вершкового масла і 3 столові ложки олії
  • 1 столова ложка борошна
  • 2 столові ложки панірувальних сухарів
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:
Коли зварилася картопля, зливаємо воду, залишивши в каструлі з картоплею трохи відвару, робимо картопляне пюре, потім ретельно перемішуємо з сирим яйцем та маслом.

Друге яйце збиваємо виделкою в маленькій мисочці.

Формуємо в долоньках кульки і обвалюємо у борошні.

Ставимо на вогонь сковорідку і, поки гріється олія, швидко умочуємо кожну кульку в яйце, обвалюєм у сухарях і обсмажуємо з усіх боків.

Більш складний варіант - перед формуванням нафарширувати кульки сумішшю з дрібно нарізаних варених яєць і обсмаженої цибулі. Це вимагає трохи більше часу і терпіння, але багато хто вважає - так смачніше. Картопляні крокети готові.
Смачного!