Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Очищену картоплю нарізаємо на дольки і посипаємо трохи сіллю.
Кляр готується просто. Борошно розводимо молоком, вимішуємо, додаємо збите яйце і збиваємо вінчиком до консистенції густої сметани, підливаємо трохи олії, солимо і гарненько збиваємо ще раз.
Часточки картоплі мачаєм в кляр (наколовши на шпажку, вилку, дерев'яну зубочистку), опускаємо у фритюр (розпечену олію) і обсмажуємо недовго, поки стануть золотистими. Виймаємо шумівкою і складаємо на сковороду або в форму, яку, закінчивши жарку, ставимо в добре розігріту до 200 С духовку, де і тримаємо до готовності картоплі. Тим часом нарізаєм тонкими кільцями цибулю і обсмажуєм до золотистого кольору.
Викладаємо картоплю на блюдо, гарніруем яскравими часточками помідорів, посипаємо смаженою цибулею і дрібно нарубаної зеленню. Можна ще полити розтопленим вершковим маслом або окремо подати сметану. Картопля в клярі готова.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: