стрілка навігації     стрілка навігації  Картопля в клярі



Картопля в клярі

Картопля в клярі
автор рецепта Автор: Галина



Вам знадобиться:

  • 10-12 картоплин
  • 2 помідори
  • 2 цибулини
  • півсклянки олії
  • 4 ст. ложки вершкового масла
  • півсклянки сметани
  • півсклянки молока
  • склянка борошна
  • сіль, цукор, зелень

Спосіб приготування:
Очищену картоплю нарізаємо на дольки і посипаємо трохи сіллю.

Кляр готується просто. Борошно розводимо молоком, вимішуємо, додаємо збите яйце і збиваємо вінчиком до консистенції густої сметани, підливаємо трохи олії, солимо і гарненько збиваємо ще раз.

Часточки картоплі мачаєм в кляр (наколовши на шпажку, вилку, дерев'яну зубочистку), опускаємо у фритюр (розпечену олію) і обсмажуємо недовго, поки стануть золотистими. Виймаємо шумівкою і складаємо на сковороду або в форму, яку, закінчивши жарку, ставимо в добре розігріту до 200 С духовку, де і тримаємо до готовності картоплі. Тим часом нарізаєм тонкими кільцями цибулю і обсмажуєм до золотистого кольору.

Викладаємо картоплю на блюдо, гарніруем яскравими часточками помідорів, посипаємо смаженою цибулею і дрібно нарубаної зеленню. Можна ще полити розтопленим вершковим маслом або окремо подати сметану. Картопля в клярі готова.
Смачного!