стрілка навігації     стрілка навігації  Десерт з волоських горіхів та фініків



Десерт з волоських горіхів та фініків

Десерт з волоських горіхів та фініків
автор рецепта Автор: Юля



Вам знадобиться:

  • 220-230 г ядер волоських горіхів
  • 180-190 г в'ялених фініків
  • 250 г цукру
  • 75-80 г крохмалю
  • олія або вершкове масло для смаження

Спосіб приготування:
Ставимо каструльку з водою, коли закипіло - закладаємо волоські горіхи, вимикаємо вогонь, залишаємо хвилин на 5-10, виливаємо в друшляк.

Давши трохи охолонути, акуратно знімаємо з горіхів шкірку.

Ставимо сковороду, куди кладемо не більше ст. ложки масла, обсмажуємо горіхи до золотистого кольору на середньому вогні, помішуючи.

Розстеляємо складені паперові рушники, викладаємо горіхи і промакуєм такими ж рушниками, знімаючи зайвий жир.

З фініків виймаємо кісточки, завантажуємо разом з горіхами в міксер, блендер, подрібнюємо.

Наливши в невелику толстостінну каструлю трохи води, засипаємо цукор, подрібнені фініки і горіхи, після закипання чекаємо, поки цукор розчиниться.

Крохмаль розводимо холодною водою і цівкою, швидко помішуючи, заливаємо в масу.

Не відходячи від плити, помішуєм на несильному вогні наш десерт, поки він не загусне.

Десерт з фініків і волоських горіхів подається досить гарячим. Десерт з волоських горіхів та фініків готовий.
Смачного!