Рецепти суші досить прості. Все, що потрібно - придбати в найближчому супермаркеті всі необхідні інгредієнти. Нескладні процедури - і прийшла пора дивувати друзів і гостей!
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Рис промиваємо доти, поки вода не стане прозорою.
Висипаємо в каструлю, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, 5 хвилин варимо на середньому вогні, накриваємо кришкою і доводимо 10 хвилин на маленькому вогні. Вимикаємо, вкутуємо каструлю решником ще на 10-12 хвилин.
Рисовий оцет, соус Мірін, цукор, сік лимона і водорості Комбу змішуємо і ставимо на слабкий вогонь, на якому варимо 15-20 хвилин, не доводячи до кипіння.
Гарячий рис заправляємо отриманим соусом, даємо охолонути. З охолодженого рису формуем невеликі брусочки.
Сьомгу нарізаємо тонкими скибочками.
Шматочок сьомги акуратно викладаємо на рис (майже обгортаємо), злегка притискаємо до нього з боків.
При правильному приготуванні непривабливі зовні Комбу набувають ніжний смак і допомагають виділити смак інших компонентів страви.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: