стрілка навігації     стрілка навігації  Суші «Сякі»



Суші «Сякі»

Суші «Сякі»
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Японська



Рецепти суші досить прості. Все, що потрібно - придбати в найближчому супермаркеті всі необхідні інгредієнти. Нескладні процедури - і прийшла пора дивувати друзів і гостей!

Вам знадобиться:

  • 200 г рису
  • 100 гр сьомги
  • 500 мл рисового оцту
  • 40 мл соусу Мірін
  • 10 г водоростей Комбу
  • 2 ст. ложки цукру, 1/4 лимона

Спосіб приготування:
Рис промиваємо доти, поки вода не стане прозорою.

Висипаємо в каструлю, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, 5 хвилин варимо на середньому вогні, накриваємо кришкою і доводимо 10 хвилин на маленькому вогні. Вимикаємо, вкутуємо каструлю решником ще на 10-12 хвилин.

Рисовий оцет, соус Мірін, цукор, сік лимона і водорості Комбу змішуємо і ставимо на слабкий вогонь, на якому варимо 15-20 хвилин, не доводячи до кипіння.

Гарячий рис заправляємо отриманим соусом, даємо охолонути. З охолодженого рису формуем невеликі брусочки.

Сьомгу нарізаємо тонкими скибочками.

Шматочок сьомги акуратно викладаємо на рис (майже обгортаємо), злегка притискаємо до нього з боків.

При правильному приготуванні непривабливі зовні Комбу набувають ніжний смак і допомагають виділити смак інших компонентів страви.
Смачного!