Продовжуємо освоювати домашнє приготування суші. На цей раз вразимо уяву гостей суші "Тобіко". Рис, просочений соусом, разом з ікрою і норі створює неповторний смак.
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Щоб рис у нас вийшов правильним, спочатку ми його промовами до повної прозорості води. Заливаємо холодною водою, якої, нагадаємо, має бути тільки на чверть більше, ніж рису. Після закипання 5 хвилин варимо на середньому вогні, 10 хвилин - під кришкою на маленькому вогні. Відставляємо і вкутуємо рушником на 10-12 хвилин.
На конфорку поруч ставимо каструльку, в якій змішуємо рисовий оцет, соус Мірін, водорості Комбу і цукор. Сюди ж вичавлюємо сік з четвертинки лимона. Не допускаючи кипіння, варимо цю суміш 15-20 хвилин на слабкому вогні.
Гарячий рис перемішуємо з гарячим соусом і даємо охолонути.
З готового рису формуем невеликі брусочки, які акуратно обертаємо смужками норі. Щоб закріпити, змочує кінчик норі водою. І тоді наші кошики не розвалиться.
Залишається в створені нами кошички викласти з верху ікру. Домашні суші "Тобіко" готові до подачі.
Смачного!
Дивіться схожі рецепти: