стрілка навігації     стрілка навігації  Суші «Тобіко»



Суші «Тобіко»

Суші «Тобіко»
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Японська



Продовжуємо освоювати домашнє приготування суші. На цей раз вразимо уяву гостей суші "Тобіко". Рис, просочений соусом, разом з ікрою і норі створює неповторний смак.

Вам знадобиться:

  • 200 г рису
  • 100 г червоної ікри (краще лососевої)
  • 500 мл рисового оцту
  • 40 мл соусу Мірін
  • 10 г водоростей Комбу
  • чверть лимона
  • 2 ст. ложки цукру
  • 6 смужок норі

Спосіб приготування:
Щоб рис у нас вийшов правильним, спочатку ми його промовами до повної прозорості води. Заливаємо холодною водою, якої, нагадаємо, має бути тільки на чверть більше, ніж рису. Після закипання 5 хвилин варимо на середньому вогні, 10 хвилин - під кришкою на маленькому вогні. Відставляємо і вкутуємо рушником на 10-12 хвилин.

На конфорку поруч ставимо каструльку, в якій змішуємо рисовий оцет, соус Мірін, водорості Комбу і цукор. Сюди ж вичавлюємо сік з четвертинки лимона. Не допускаючи кипіння, варимо цю суміш 15-20 хвилин на слабкому вогні.

Гарячий рис перемішуємо з гарячим соусом і даємо охолонути.

З готового рису формуем невеликі брусочки, які акуратно обертаємо смужками норі. Щоб закріпити, змочує кінчик норі водою. І тоді наші кошики не розвалиться.

Залишається в створені нами кошички викласти з верху ікру. Домашні суші "Тобіко" готові до подачі.
Смачного!