стрілка навігації     стрілка навігації  Запечений пангасіус



Запечений пангасіус

Запечений пангасіус
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Російська



Комусь відносно дешевий в'єтнамський пангасіус подобається, комусь - не дуже. Мені - не подобається смажений. Але пангасіус, запечений по цьому нехитрому рецепту - чудовий! Риба виходить дуже ніжна і дуже смачна.

Вам знадобиться:

  • 2 філе пангасіуса (500-650 г)
  • 2-3 цибулини
  • 200 г сиру
  • майонез
  • трохи борошна
  • приправи для риби (можна просто з пакетика)
  • олія для смаження
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:
Якщо ми взяли пангасіус заморожений - даємо йому розморозитися природним шляхом, не купаючи в гарячій воді або розтоплюючи крижану скоринку в мікрохвильовці.

Добре миємо під струменем води і обсушуємо паперовими рушниками. Розрізаємо кожне філе на 3-4 шматки, посипаємо сіллю, злегка обвалюють у борошні і смажимо на сильному вогні в невеликій кількості розпеченої олії до золотистої скоринки з обох сторін. Приблизно по 2-4 хвилини сторона.

Очищену ріпчасту цибулю шаткуємо кільцями. Натираємо на крупній тертці сир.

Два філе пангасіуса якраз поміщаються у формі для запікання середнього розміру, але можна і на деку. Викладаємо шматки риби, засипаємо шаром цибулевих кілець, робимо сіточку з майонезу (багато його не потрібно) або просто змащуємо за допомогою лопатки або ложки. Посипаємо улюбленими приправами для риби.

Залишилося насипати шар тертого сиру - і можна відправляти в духовку, яка нагріта до 200-220С. Запікається риба 20-25 хвилин.

Головний момент: виймаємо форму з рибою, поділяємо лопаткою на порції, розкладаємо по тарілках, додаючи як гарнір відварені часточки картоплі і для повного букета смаку - легкий гострий салат з овочів. Тепер підчіплюємо виделкою шматочок риби ... правда, дуже смачно?
Смачного!