стрілка навігації     стрілка навігації  Минтай по-домашньому



Минтай по-домашньому

Минтай по-домашньому
автор рецепта Автор: Галя
кухня Кухня: Українська



З минтая можна приготувати багато смачних і корисних страв. Минтай по-домашньому - одна з них. Рецепт - нескладний.

Вам знадобиться:

  • 500 г обробленого минтаю
  • 5-6 зварених у мундирі картоплин
  • 2-3 суцвіття брокколі
  • цибулина
  • вершкове масло
  • олія
  • борошно, кріп, сіль і перець

Спосіб приготування:
Рибу миємо, обробляємо на шматки і мінімум на півгодини кладемо в молоко - це зробить її більш соковитою і ніжною. Потім обсушити, посолити, поперчити, обваляти в борошні і обсмажити до готовності на добре розігрітій сковороді з достатньою кількістю олії.

Брокколі тим часом вариться в підсоленій воді. А ми ріжемо тонкими кільцями цибулю і обдаємо її окропом, щоб зняти зайву гіркоту, або тирмаємо кілька хвилин в оцті - тоді вона буде трохи маринованою. Очищену картоплю ріжемо кружальцями і трохи солимо. Смачнішою, якщо скибочки картоплі обсмажити.

На невелике блюдо викладаємо по колу скибочки картоплі, в середину - рибу, поруч брокколі. Поливаємо все це розтопленим вершковим маслом, прикрашаємо кільцями цибулі і маленькими гілочками кропу.
Смачного!