стрілка навігації     стрілка навігації     стрілка навігації  Соус з йогурту з сиром для салатів



Соус з йогурту з сиром для салатів

Соус з йогурту з сиром для салатів
автор рецепта Автор: Марта
кухня Кухня: Українська



І не тільки для овочевих салатів - цей пікантний густий соус стане відмінним діпом для солоних крекерів або чіпсів.

Вам знадобиться:

  • 250 г натурального йогурту
  • 160-180 г адигейського сиру (піде і бринза)
  • 2 середні зубчики часнику
  • 2-3 ст. ложки оливкової олії (або - інша олія)
  • м'ята - 4-7 листочків свіжої (приблизно половина ч. ложки сушеної)
  • сіль, мелений перець
  • цукор - поменше ч. ложки

Спосіб приготування:
Сир розминаємо, кришимо, кладемо в йогурт, міксером збиваємо до однорідності.

Додаємо протертий через прес часник, дрібно нарізану або сушену м'яту, олію, вимішуємо ще разок.

Кладемо приправи і методом проб (більше-менше цукру, солі, перцю) добиваємося приємного пікантного смаку.
Смачного!